EUROLEAGUE

"Με τέτοια ενέργεια δεν χάνουμε"

"Με τέτοια ενέργεια δεν χάνουμε"
STOLISVAGGELIS

Ο Τζέιμς Γκιστ καταγράφει στο blog του στο Euroleague Greece τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη επί της Γαλατάσαραϊ, ενώ θυμάται έναν αγώνα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Σιένα έξι χρόνια πριν.

" Χαίρετε,

Η μαχητικότητα μάς έδωσε τη νίκη. Αυτό έκανε τη διαφορά. Πάντα υπάρχουν η στρατηγική και η στόχευση στο παιχνίδι, αλλά αυτό σου δίνει μόνο το 40% που χρειάζεται. Το άλλο 60% έχει να κάνει με τη μαχητικότητα. Πρέπει να βγάζεις ενέργεια και διάθεση στο παρκέ. Αν τα καταφέρεις, είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να μας κερδίσει. Κυρίως γιατί παίζουμε καλή άμυνα και έχουμε καλή λειτουργία στην επίθεση.

Τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου. Θα είναι ένας πολύ απαιτητικός αγώνας. Αν είμαστε όπως στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια, τότε θα είναι πολύ δύσκολα για εμάς. Πιστεύω όμως στην ομάδα και όλα τα παιδιά. Έχουμε δείξει χαρακτήρα τελευταία και πιστεύω ότι αυτό θα κάνουμε και απέναντι στην Άλμπα. Αν βγάλουμε την ίδια ενέργεια με τον αγώνα απέναντι στη Γαλατάσαραϊ, τότε θα κερδίσουμε.

Μέσα σε όλα απέναντι στη Γαλατά έπαιξα το 100ό μου παιχνίδι στην Euroleague. Δεν ήξερα ότι έχω φτάσει σε αυτόν τον αριθμό, μέχρι που μου το είπαν στα αποδυτήρια. Όταν ήρθα στην Ευρώπη και ξεκίνησα την καριέρα μου στην Ιταλία, δεν ήξερα τίποτα για την Euroleague. Θυμάμαι ότι έβλεπα κάποια παιχνίδια της Σιένα, που είχε τότε στη σύνθεσή της τον Τερέλ ΜακΙντάιρ και τον Σον Στόουνρουκ.

Είχε σπουδαίους παίκτες και κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα. Μία μέρα πήγα να δω έναν αγώνα της Euroleague. Ήταν τα play off εκείνης της χρονιάς και αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κέρδισε με μεγάλη διαφορά. Εντυπωσιάστηκα από όλο αυτό! Κατάλαβα ότι πρόκειται για πολύ υψηλό επίπεδο και ότι πρέπει να δουλέψω για να φτάσω σε αυτό.

Στη συνέχεια μετακόμισα στο Βελιγράδι για λογαριασμό της Παρτιζάν και ο χρόνος με έφερε στον Παναθηναϊκό την τελευταία διετία. Απολαμβάνω κάθε στιγμή που βρίσκομαι στο παρκέ. Όχι μόνο αυτό, αλλά και τα ταξίδια με την ομάδα, τους φιλάθλους. Όλα. Αυτοί μου δίνουν ενέργεια. Από αυτούς αντλώ δύναμη. Είναι μοναδικό να φτάνω τα εκατό παιχνίδια στην Euroleague μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Εδώ και λίγες ημέρες έχουμε μαζί τον Γκάνι Λαβάλ. Εύχομαι τα καλύτερα γι αυτόν. Θα μας βοηθήσει αρκετά. Είναι ένα σκληρό παιδί. Το γεγονός πως ήρθε στη μέση του Top 16 σημαίνει πως η μετάβασή του στην ομάδα θα πρέπει να είναι άμεση, αλλά πιστεύω πως δεν θα έχει πρόβλημα. Θα γράψει τη δική του ιστορία εδώ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ