EUROLEAGUE

Γκιστ: "Υπάρχει μόνο μία επιλογή"

Γκιστ: "Υπάρχει μόνο μία επιλογή"
INTIME SPORTS

Ο Τζέιμς Γκιστ επιστρέφει και γράφει στο blog του στο Euroleague Greece για τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, τα κέρδη που προέκυψαν, αλλά και την ιδιαιτερότητα της αναμέτρησης με τη Γαλατάσαραϊ. Γιατί σχολιάζει τη March Madness.

" Γεια σε όλους,

το βράδυ της Παρασκευής πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Θεωρώ ότι το πάθος μας ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη. Είναι από τα παιχνίδια στα οποία η τακτική παίζει μικρότερο ρόλο από το πάθος που βγάζεις στο παρκέ, από το πως διεκδικείς κάθε μπάλα. Αυτό συνέβη και γι αυτό κερδίσαμε. Δεν είχαμε άλλη επιλογή, άλλωστε. Όσο προχωρά η χρονιά βλέπουμε πως δεν έχουμε άλλη επιλογή, πέραν του να κερδίζουμε. Στο σημείο που βρισκόμαστε, όλα μετράνε, όλα έχουν σημασία και αξία.

Το σημαντικό είναι να μας γίνει συνήθεια αυτό, να γίνει η δεύτερη φύση μας. Είναι κάτι που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε. Θα έλεγα πως το μεγαλύτερο κέρδος που πήραμε από το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ότι έφτιαξε η ψυχολογία μας. Ήταν μείζον κομμάτι να βελτιώσουμε την ψυχολογία μας, στα αποδυτήρια.

Τώρα, έχουμε μπροστά μας τη Γαλατάσαραϊ. Μιλάμε για ένα πολύ δύσκολο και ιδιαίτερο παιχνίδι, αφού ο αντίπαλός μας έχει πολλά... θέματα φέτος. Είναι λίγοι αριθμητικά οι παίκτες της και έχουν υψηλό κίνητρο σε κάθε αγώνα. Αν δεν είμαστε έτοιμοι από το πρώτο λεπτό, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα. Δεν πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα να ξεκινήσουν δυνατά γιατί θα μπλέξουμε. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς για εμάς.

Πριν κλείσω, θα ήθελα να σταθώ σε κάτι ακόμα, άσχετο βέβαια με τον Παναθηναϊκό. Αυτή την περίοδο διεξάγεται η March Madness. Δυστυχώς η ομάδα μου, το Maryland, ηττήθηκε από το West Virginia την Κυριακή (22/3) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά. Όπως και να έχει η χρονιά ήταν εξαιρετική και αυτό είναι θετικό. Δεν ξεχνώ τα χρόνια που πέρασα στο Maryland, αφού ακόμη νιώθω πως το εκπροσωπώ όπου κι αν βρίσκομαι".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ