EUROLEAGUE

"Είμαστε έτοιμοι για όλα"

"Είμαστε έτοιμοι για όλα"
INTIME SPORTS

Ο Τζέιμς Γκιστ έγραψε στο blog του στο Euroleague Greece για όσα δεν έγιναν στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα, και όσα πρέπει να γίνουν σε αυτό με τη Ζάλγκιρις Κάουνας (13/3, 19:45).

" Καλησπέρα σε όλους,

Είναι σκληρό να χάνεις τέσσερις φορές από την ίδια ομάδα (Μπαρτσελόνα) μέσα στη χρονιά, από την άλλη όμως πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας. Πρέπει να έχουμε πίστη ως ομάδα και να κοιτάξουμε να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες.

Πρέπει να μάθουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά. Στα μεγάλα παιχνίδια, όπως αυτό με τη Μπαρτσελόνα, είναι σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος και συγκεντρωμένος. Λάθη γίνονται, αλλά πρέπει να τα περιορίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης ξέρουν να τα εκμεταλλεύονται.

Όλα μετράνε. Δεν μπορείς να βάλεις όλα τα σουτ, αλλά είναι μείζονος σημασίας το τι βγάζεις στο παρκέ. Ποιος θα πάρει τη μπάλα, εγώ ή ο αντίπαλος; Αυτό μετράει πολύ. Η Μπαρτσελόνα πήρε πολλές φορές τη μπάλα σε καταστάσεις που τη διεκδικούσαμε. Αν το προσέξετε, χάσαμε για δύο κατοχές. Είναι δύο κατοχές που μετράνε. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να πάρουμε τη νίκη.

Δεν έχουμε πίεση για τη συνέχεια. Μένουν ακόμη πέντε παιχνίδια, όπου πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Είμαστε έτοιμοι για όλα. Το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Ζάλγκιρις Κάουνας είναι το πιο σημαντικό, μέχρι το επόμενο. Φέτος δεν τα πάμε καλά μακριά από το ΟΑΚΑ, οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για να καταφέρουμε. Είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, που θέλει τη νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Θα παλέψουν μέχρι το τέλος, ανεξαρτήτως της διαφοράς και της έκτασης του σκορ. Πρέπει να επικεντρωθούμε στη δική μας ομάδα και να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη.

Η άμυνα και η μαχητικότητα θα κάνουν τη διαφορά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σαράντα λεπτά "μάχης" στο παρκέ. Να είμαστε έτοιμοι για κάθε κατάσταση. Να είμαστε έτοιμοι για όλα".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ