EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Το Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ ήταν κάτι σπουδαίο"

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)  ΠΑΣΚΟΥΑΛ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΣΚΟΥΑΛ ICON

Ο Τσάβι Πασκουάλ παραχώρησε συνέντευξη σε ρωσικό Μέσο, όπου μεταξύ άλλων θυμήθηκε και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού που οδήγησε στο Πρωτάθλημα των πρασίνων.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι εδώ και μερικές ημέρες ο νέος τεχνικός της Ζενίτ, αντικαθιστώντας τον Ζοάν Πλάθα που αποχώρησε και αναλαμβάνοντας τη ρωσική ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν, με τη δυνατότητα να ανανεώσει και για την επόμενη.

Ο Καταλανός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Izvestia, όπου μεταξύ άλλων θυμήθηκε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, πάλι μέσα στη χρονιά (το 2016), αλλά και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος μέσα στο ΣΕΦ. Συγκεκριμένα, είπε: "Τον Οκτώβριο του 2016 υπέγραψα στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα είχε κάνει προετοιμασία χωρίς εμένα και είχε παίξει ήδη δυο παιχνίδια. Το να έρθω τον Φεβρουάριο είναι κάτι καινούργιο. Θα πρέπει να βασιστώ σε δύο διαφορετικούς πυλώνες: Να δουλέψω με βάση αυτό που δημιούργησε ο κόουτς Πλάθα και να προσθέσω την τεχνογνωσία μου ώστε να βελτιωθεί κάθε παίκτης ξεχωριστά.

Η κατάκτηση της EuroLeague το 2010 ήταν υπέροχη. Δεν έχω δεχτεί τόσα συγχαρητήρια ξανά στη ζωή μου. Οπως επίσης και το πρώτο μου πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Νικήσαμε με τον Παναθηναϊκό τον Ολυμπιακό στην έδρα του, στο κρίσιμο πέμπτο ματς. Ήταν κάτι σπουδαίο".

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες προτάσεις που είχε στα χέρια του πριν υπογράψει στη Ζενίτ: "Είχα πολύ καλές προτάσεις πριν από τη Ζενίτ, αλλά η ερώτηση που έκανα πάντα στον εαυτό μου ήταν αν μπορώ να βοηθήσω και αν θα φέρω αποτέλεσμα. Η απάντηση ήταν όχι. Όσο για τη Ζενίτ, ένιωσα ότι αυτή τη στιγμή μπορώ να βοηθήσω. Έχουμε σπουδαίο μέλλον μπροστά μας".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ