EUROLEAGUE

Αγιόν: Το "όχι" από το ΝΒΑ τον έστειλε στη Ζενίτ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πριν υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, ο Γκουστάβο Αγιόν προσπάθησε να βρει μια καλή συμφωνία στο ΝΒΑ. Βρέθηκε κοντά σε δύο ομάδες, όπως εξήγησε ο ίδιος.

Μετά από πέντε χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γκουστάβο Αγιόν θα φορέσει τη φανέλα της Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο 34χρονος σέντερ δεσμεύτηκε με μονοετές συμβόλαιο με τη ρωσική ομάδα, η οποία έκανε την -οικονομική- υπέρβαση προκειμένου να τον δελεάσει.

Η ιστορία θα μπορούσε να ήταν βέβαια πολύ διαφορετική, σε περίπτωση που ο ίδιος έβρισκε αυτό που (τόσο) ήθελε στο ΝΒΑ. Όπως εξήγησε, σε δηλώσεις που έκανε, στη διάρκεια του καλοκαιριού προτεραιότητά του ήταν να βρει συμβόλαιο σε ομάδα από το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, έφτασε σε προχωρημένες συζητήσεις με τους Ντάλας Μάβερικς και τους Λος Άντζελες Κλίπερς, εν τέλει όμως τίποτα δεν μετουσιώθηκε σε υπογραφές.

" Είχα τη φιλοδοξία να επιστρέψω (στο ΝΒΑ), κι εκεί είχα δώσει το 100% της προσοχής μου. Είχα κάποιες αρκετά καλές επιλογές, που όμως δεν προχώρησαν. Από ένα σημείο κι έπειτα, δεν μπορούσα να περιμένω άλλο για το ΝΒΑ. Έπρεπε να στρέψω την προσοχή μου στην Ευρώπη" ανέφερε αρχικά ο Γκουστάβο Αγιόν, πριν εξηγήσει πως " είχα την προοπτική των Ντάλας Μάβερικς και των Λος Άντζελες Κλίπερς, βρεθήκαμε κοντά, αλλά κάποιες λεπτομέρειες δεν βοήθησαν για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις".

Έτσι, επέστρεψε στην EuroLeague για να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Τζοάν Πλάθα την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ