EUROLEAGUE

Ζαλγκίρις Κάουνας - Ρεάλ Μαδρίτης 87-80

Ζαλγκίρις Κάουνας - Ρεάλ Μαδρίτης 87-80

Η Ζαλγκίρις έκανε την έκπληξη και επικρατώντας με 87-80 της Ρεάλ έστειλε τους Ισπανούς πάνω στον Ολυμπιακό στα play offs. Φοβερός ο Ντέντμον που έσπασε όλα τα κοντέρ και τα ρεκόρ.

Η συντήρηση δυνάμεων δεν βγήκε σε καλό της Ρεάλ, η οποία απέναντι στην χωρίς άγχος Ζαλγκίρις γνώρισε την τρίτη φετινή ευρωπαϊκή της ήττα. Οι Λιθουανοί στο ντεμπούτο του Γκιντάρας Κράπικας στον πάγκο επικράτησαν με 87-80 και έβαλαν τέλος σε ένα σερί εφτά ηττών που έτρεχαν. Με αυτή την ήττα τους οι Ισπανοί τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου κι έτσι στα πλέι οφ θα βρουν στο δρόμο τους τον Ολυμπιακό, ενώ η ΤΣΣΚΑ όντας πρώτη θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Τζάστιν Ντέντμον, ο οποίος κατέρριψε το ρεκόρ τριπόντων σε μία σεζόν, καθώς ξεπέρασε (έφτασε τα 74) τα 71 που είχε πετύχει ο Τέρελ Μακιντάιρ τη σεζόν 2007-08 όντας παίκτης της Σιένα. Παράλληλα ο Αμερικανός έκανε και προσωπικό ρεκόρ πόντων με τους 36 που σημείωσε αλλά και προσωπικό ρεκόρ στο ranking με τους 40 βαθμούς που συγκέντρωσε.

Ο αγώνας

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ζαλγκίρις και την Ρεάλ

Η έλλειψη άγχους και η επιθυμία για μία καλή τελευταία εμφάνιση οδήγησαν σε ένα δυναμικό ξεκίνημα την Ζαλγκίρις (7-7 στο 2'). Η Ρεάλ δεν άργησε, όμως να βρει ρυθμό και με μπροστάρηδες τους Γιάννη Μπουρούση (5 πόντοι σε 2 λεπτά) και Σέρχιο Γιούλ κατάφερε να βρεθεί σε θέση οδηγού (7-14 στο 4') δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένη να προσθέσει ακόμα ένα ροζ φύλλο στη συλλογή της. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν έτοιμοι να πετάξουν από τόσο νωρίς λευκή πετσέτα κι έτσι με τον Ντέντμον και τον Κούπσας να ηγούνται έτρεξαν ένα επιμέρους 11-4 ισοφαρίζοντας σε 18-18 (στο 10') στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου.

Με τις άμυνες να μην βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και το παιχνίδι να έχει αποκτήσει έναν πιο γρήγορο ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο κάτι που κόντρα στις προβλέψεις φάνηκε να ευνοεί τους παίκτες του Κραπίκας (31-26 στο 14'). Βλέποντας την διαφορά να αυξάνεται επικίνδυνα ανέλαβε δράση ο Σέρχι Ροντρίγκεθ, ο οποίος έχοντας την μπαγκέτα στα χέρια του οδήγησε την Ρεάλ σε ένα επιμέρους 11-2 (33-37 στο 17'). Το ημίχρονο τελικά ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς με το εύθραυστο 36-38 (στο 20').

Αν και το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Ντέντμον (ο Αμερικανός με αυτό το τρίποντο ισοφάρισε το ρεκόρ τριπόντων σε μία αγωνιστική σεζόν που είχε ο Τέρελ Μακιντάιρ με 71) η Ρεάλ με πέντε συνεχόμενους πόντους βρέθηκε εκ νέου σε θέση οδηγού (39-43 στο 22'). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ χωρίς να μπορεί κάποια εκ των δύο να χτύπησε κάποια διαφορά ασφαλείας (43-43 στο 23', 46-46 στο 24' και 48-48 στο 25'). Η ομάδα της Μαδρίτης έδειξε με ηγέτες του Ροντρίγκεθ και Γιούλ να πατάει γκάζι προς το τέλος του δεκαλέπτου, καθώς τρέχοντας ένα επιμέρους 9-2 μετέτρεψε το 50-48 σε 52-57 (στο 28). Στα δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Ντέντμον ευστόχησε σε ακόμα ένα τρίποντο που ήταν το 72ο στην φετινή του παρουσία στην Euroleague καταρρίπτοντας έτσι το ρεκόρ περισσότερων τριπόντων σε μία σεζόν (57-59 στο 30').

Η τέταρτη περίοδος είχε χαρακτήρα ντέρμπι, καθώς η Ζαλγκίρις έβλεπε ότι μπορούσε να πάρει το παιχνίδι, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν διάθεση να σπαταλήσουν πολύ ενέργεια ενόψει και των πλέι οφ (65-59 στο 32'). Οι λιθουανοί έδειχναν πλέον να ελέγχουν το παιχνίδι καταφέρνοντας να ξεφύγουν με +7 (71-64 στο 35'). Με μεγάλα καλάθια των Ντέντμον και Γιαβτόκας η Ζαλγκίρις κατάφερε 2,5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα να ξεφύγει για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (76-66). Η Ρεάλ πλέον είχε ρίξει λευκή πετσέτα και με τον Αμερικανό γκαρντ της Ζαλγκίρις να μοιάζει σεληνιασμένος οι λιθουανοί επικράτησαν με 87-80 παίρνοντας το ροζ φύλλο έπειτα από 7 συνεχόμενες ήττες στην Euroleague.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ