EUROLEAGUE

Τσεντεβίτα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 72-76

Τσεντεβίτα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 72-76

Αν και δυσκολεύτηκε η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να περάσει αλώβητη από την έδρα της Τσεντεβίτα κερδίζοντας με 76-72 την μαχητική ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα.

Για περίπου 30 λεπτά η ΤΣΣΚΑ δυσκολευόταν απέναντι στην μαχητική και γεμάτη ενέργεια Τσεντεβίτα, όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του ο Μίλος Τεόντοσιτς κι έτσι οι Μοσχοβίτες έφτασαν στη νίκη με 76-72. Ο Σέρβος γκαρντ στο τέταρτο δεκάλεπτο σημείωσε τους 12 από τους 14 πόντους που είχε συνολικά σε όλο τον αγώνα κι αυτό αποδείχθηκε κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα. Για να φτάσει, βέβαια, μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ χρειάστηκε η επιθετική συγκομιδή των Ντε Κολό και Ουίμς που σκόραραν 14 και 13 πόντους αντίστοιχα. Το ματς με τους Κροάτες ήταν και το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Ντεμέτρις Νίκολς, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Euroleague ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Η Τσεντεβίτα μπορεί να ξεκίνησε το παιχνίδι προσπαθώντας με ενέργεια και διεiσδύσεις να αιφνιδιάσει την ΤΣΣΚΑ, όμως η ομάδα της Μόσχας απάντησε "χτυπώντας" κοντά στα καλάθια κάτι που τη βοήθησε να βρίσκεται κοντά στο σκορ (13-12 στο 6'). Με τον Νεμάνια Γκόργκιτς να είναι ο νούμερο ένας κίνδυνος για το ρωσικό καλάθι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεφύγουν με 17-12, όμως με τον Ντε Κολό να δείχνει σε καλή ημέρα η ομάδα του Ιτούδη κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο -1 (19-18 στο 10').

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ντεμέτρις Νίκολς να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι στην Euroleague αλλά και ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ, καθώς εξαιτίας τραυματισμού δεν είχε αγωνιστεί τις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν. Συνολικά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, καθώς η Τσεντεβίτα συνέχισε να απειλεί είτε με ντράιβ, είτε με σουτ από μέση απόσταση, την ίδια ώρα που οι Μοσχοβίτες έδειχναν να ψάχνουν τα πατήματα τους. Αυτή η διαφορά ήταν αρκετή ώστε να υπάρχει μία ισορροπία στο παιχνίδι κάτι που ευνούσε τους γηπεδούχους που κατάφερναν να καλύπτουν τη δεδομένη διαφορά που υπάρχει στο ρόστερ των δύο ομάδων (28-27 στο 15'). Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Τσεντεβίτα να είναι μπροστά με 39-36 έπειτα από τρίποντο του Πίλεπιτς στο τέλος του χρόνου.

Με τους Σόνι Ουίμς και Νάντο Ντε Κολό να προσπαθούν να ηγηθούν στην αντεπίθεση της ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε ο αγώνας, όμως οι Κροατές με μεγάλα σουτ από τον Πίλεπιτς και τον Γκόργκιτς κατάφερναν να διατηρούν τα ηνία στο σκορ (47-43 στο 24'). Για τους Μοσχοβίτες μεγάλο πονοκέφαλο αποτελούσε η κακή επιθετικά βραδιά του Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει ρυθμό αστοχώντας ακόμα και σε ελεύθερα σουτ, όμως η παρουσία του Ουίμς και του Χάινς έδινε λύσεις σε άμυνα και ριμπάουντ (47-47 στο 28'). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Ρώσους να βρίσκονται μπροστά με 53-49.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ μπήκε αποφασισμένη και με τον Άαρον Τζάκσον να ηγείται και τον Μίλος Τεόντοσιτς να αφυπνίζεται η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη εδραιώθηκε σε θέση οδηγού (55-62 στο 33'). Ο σέρβος γκαρντ εκτόξευσε την απόδοση του και πετυχαίνοντας τους 12 από τους συνολικά 14 πόντους που πέτυχε σε όλο τον αγώνα οδήγησε την ομάδα του σε ακόμα μία νίκη. Τελικά οι πρωταθλητές Ρωσίας επιβλήθηκαν με το αγχωτικό 76-72 της Τσεντεβίτα.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ