EUROLEAGUE

Preview: Παναθηναϊκός - Τουρόφ

Preview: Παναθηναϊκός - Τουρόφ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Τούροφ (17/10, 21:30) στο ΟΑΚΑ με μοναδικό στόχο να πάρει την πρώτη του νίκη στη φετινή Euroleague. Οι "πράσινοι" θα παραταχθούν χωρίς τους ΝτεΜάρκους Νέλσον και Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ του, αλλά δεν παύει να αποτελεί μία από τις ομάδες - θρύλους της Euroleague. Το αυτό θέλει να αποδείξει απέναντι στην Τουρόφ (17/10, 21:30), στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης.

Οι "πράσινοι" υποδέχονται τους Πολωνούς με μοναδικό στόχο να πάρουν την πρώτη τους νίκη και να μπουν από νωρίς σε τροχιά πρόκρισης στο Top 16. Οι απουσίες είναι πολλές για το "τριφύλλι" αφού εκτός μάχης βρίσκονται ήδη οι ΝτεΜάρκους Νέλσον και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Νίκου Παππά.

Από την πλευρά τους, οι Πολωνοί έρχονται στην Αθήνα με σκοπό να κάνουν την έκπληξη, έχοντας ως μπροστάρη τον -πρώην παίκτη του Ολυμπιακού- Μάρντι Κόλινς.

Σημαντικά στοιχεία

Παναθηναϊκός

- Οι Εϊ Τζέι Σλότερ, Λευτέρης Μποχωρίδης, Γιώργος Διαμαντάκος και Αντώνης Κόνιαρης μπορούν να κάνουν το ντεμπούτο τους στη Euroleague, εφόσον αγωνιστούν.
- Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού χρειάζεται 12 ακόμη ασίστ για να φτάσει τις 1.000 στην καριέρα του.
- Ο Αντώνης Φώτσης έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο στα τελευταία δέκα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στη Euroleague.

Τουρόφ

- Η πλειονότητα των παικτών της θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στη Euroleague. Αναλυτικά πρόκειται για τους: Γιακούμπ Κάρολακ, Ντάμιαν Κούλιγκ, Βλαντ Μολντοβεάνου, Ούρος Νίκολιτς, Τόνι Τέιλορ, Λούκας Βισνιέφσκι και Ιβάν Ζιγκεράνοβιτς.
- Ο Μιχάλ Κιλίνσκι κάνει την επανεμφάνισή του στη Euroleague, μετά τον Ιανουάριο του 2008, όταν φόρεσε τη φανέλα της Ουνικάχα Μάλαγα.
- Ο Νεμάνια Γιάραμαζ υπήρξε συμπαίκτης με τον Τζέιμς Γκιστ στην Παρτίζαν την αγωνιστική περίοδο 2010-11. Βοήθησαν την ομάδα τους να κατακτήσει την Αδριατική Λίγκα, το πρωτάθλημα Σςερβίας και το Κύπελλο Σερβίας εκείνη τη σεζόν.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ