EUROLEAGUE

Preview: Λοκομοτίβ Κουμπάν - Παρτίζαν

Preview: Λοκομοτίβ Κουμπάν - Παρτίζαν

Η δεύτερη ημέρα της 12ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16 ανοίγει (18.00) με έναν εξαιρετικά κρίσιμο αγώνα μεταξύ της Λοκομοτίβ και της Παρτίζαν

Όσο περνούν οι αγωνιστικές και φτάνουμε προς το τέλος του ΤΟΡ 16 τόσο τα περιθώρια στενεύουν. Την Παρασκευή (18.00) η ασταθής τον τελευταίο καιρό, Λοκομοτίβ Κουμπάν υποδέχεται στο Κράσνονταρ την μαχητική Παρτίζαν και αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη για το ροζ φύλλο.

Εξαιρετικά αγχωτική νίκη πήρε την προηγούμενη αγωνιστική η Λοκομοτίβ, η οποία πέρασε με 86-85 από την έδρα της Ζαλγκίρις και διασκέδασε τις εντυπώσεις από την εντός έδρας ήττα που είχε γνωρίσει από την Γαλατάσαραϊ. Οι Ρώσοι παλεύουν να κρατήσουν την τέταρτη θέση που οδηγεί στην επόμενη φάση, όμως Γαλατάσαραϊ και Μπάγερν δεν πρόκειται να τους κάνουν τη χάρη και να τους αφήσουν.

Στην αντίπερα όχθη η Παρτίζαν άργησε να νιώσει άνετα στο ΤΟΡ 16, καθώς τις 8 πρώτες αγωνιστικές είχε μόλις μία νίκη. Βλέποντας το... τρένο να χάνεται οι παίκτες του Βουγιόσεβιτς βρήκαν τον τρόπο και στις 3 τελευταίες αγωνιστικές μετρούν 2 νίκες επί της Μπάγερν (70-55) και της Μακάμπι Τελ Αβίβ (72-70). Η πρόκριση στην επόμενη φάση έχει ουσιαστικά χαθεί, όμως οι Σέρβοι έχουν μάθει να παλεύουν κι αυτό κάνουν και τώρα παρότι για ακόμα μία φορά θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Τάρενς Κίνσεϊ.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Βαλερί Λιχκοντέι σουτάρει με 57,7% στα τρίποντα, αποτελώντας τον πιο εύστοχο παίκτη στη φετινή διοργάνωση πίσω από τα 6μ.75.
Ο Ντέρικ Μπράουν έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε δέκα συνεχόμενους αγώνες στη Euroleague.
Ο Άλεξ Μάριτς έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague τη σεζόν 2009-10 όντας παίκτης της Παρτίζαν. Μάλιστα ήταν στην All-Euroleague First Team εκείνη τη σεζόν. Ο Μάριτς υπήρξε συμπαίκτης με τον Μιλένκο Τέπιτς στον Παναθηναϊκό την σεζόν 2010-11.

Η Παρτίζαν έχει χρησιμοποιήσει 12 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες φέτος. Μόνο ο Τζόφρι Λοβέρν έχει ξεκινήσει ''πενταδάτος'' σε όλους τους αγώνες των Σέρβων.
Οι 67.2 πόντοι της Παρτίζαν στην επίθεση είναι οι λιγότεροι μεταξύ όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο TOP-16.
Ο Τέρενς Κίνσεϊ (18.3 π.) και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (18 π.) φιγουράρουν στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ στο TOP-16.
Ο Μπογκντάνοβιτς σημειώνει διψήφιο αριθμό πόντων στις 15 από τις τελευταίες 16 συμμετοχές του στον θεσμό. Παράλληλα, έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε οκτώ συνεχόμενες παρουσίες στη Euroleague.
Ο Τέρενς Κίνσεϊ έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε 15 συνεχόμενες συμμετοχές στον θεσμό.
Ο Τζόφρι Λοβέρν είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ της φετινής διοργάνωσης, με 8.9 ''σκουπίδια'' μ.ό. ανά αγώνα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ