EUROLEAGUE

Λαμποράλ Κούτσα - Λιέτουβος Ρίτας 79-63

Λαμποράλ Κούτσα - Λιέτουβος Ρίτας 79-63

Η Λαμποράλ Κούτσα με ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο κέρδισε με... την Λιέτουβος Ρίτας και σε συνδυασμό με τη νίκη του Παναθηναϊκού προκρίθηκε μαθηματικά στο ΤΟΡ 16

Η Λαμποράλ Κούτσα είναι και μαθηματικά στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η νίκη των Ισπανών με 79-63 επί της Λιέτουβος Ρίτας σε συνδυασμό με τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα έδωσαν το πολυπόθητο εισιτήριο στον Σέρτζιο Σκαριόλο και τους παίκτες του. Για τους νικητές, οι οποίοι για 30 λεπτά δυσκολεύτηκαν, κορυφαίος ήταν ο Λαμόντ Χάμιλτον που σταμάτησε στους 17 πόντους.

Ο αγώνας θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη του Φερνάντο Σαν Εμετέριο, καθώς με τους... πόντους που πέτυχε ξεπέρασε τους 1000 στην Euroleague.

Οι δηλώσεις του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Αναγνωριστικά και ρίχνοντας το βάρος στην άμυνα ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα έπειτα από 3 λεπτά να έχει μπει μόλις ένα καλάθι δια χειρός Παλάσιος (0-2). Σε εκείνο το σημείο ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις πήρε μπροστά και με 4 δικούς του πόντους έβαλε μπροστά την ομάδα του με 6-3, καθώς ο Μαϊνόλντι βρήκε στόχο από τα 6,75μ. Το παιχνίδι είχε αρχίσει να ανοίγει με τις δύο ομάδες να βρίσκουν πλέον με μεγαλύτερη συνέπεια το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι (11-13 στο 7'). Η πρώτη περίοδος έπειτα από ένα έμμεσο τρίποντο του Ανδρέα Γλυνιαδάκη και τρίποντο-απάντηση από τον Χάμιλτον ολοκληρώθηκε με τους ισπανούς να προηγούνται με 18-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η αστοχία δυσκόλευε την προσπάθεια των παικτών. Οι Ισπανοί προσπάθησαν να απειλήσουν κοντά στο καλάθι, όμως με 42% δεν μπορούσαν να χτίσουν διαφορά, ενώ στην αντίπερα όχθη το 33% από τα 6,75μ. δεν άφηνε περιθώρια στους φιλοξενούμενους να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία (25-24 στο 13'). Η τριπλέτα Σαν Εμετέριο, Χάμιλτον και Πλάις οδηγούσαν επιθετικά τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγαλύτερο πλουραλισμό βρίσκοντας σκορ από όλους τους παίκτες που πάτησαν μέχρι εκείνη την ώρα παρκέ (28-30 στο 17'). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Λιέτουβος να βρίσκεται στα ηνία με 38-30.

Η τρίτη περίοδο θα μπορούσε να αποτελέσει μονόλογο των γηπεδούχων, καθώς η Λιέτουβος Ρίτας σκόραρε μόνο με βολές και με τον Ντάριους Σονγκάιλα, ο οποίος σημείωσε 6 πόντους σε όλο το δεκάλεπτο. Η ομάδα του Σκαριόλο αν και θα μπορούσε να χτίσει διαφορά ασφαλείας δεν το έκανε, καθώς αστοχία και τα εύκολα λάθη στην full court πίεση της στοίχισαν με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με το σκορ στο 53-49 υπέρ των γηπεδούχων.

Το πιο κρίσιμο δεκάλεπτο ξεκίνησε με πρόβλημα για τον Μπάουερμαν, καθώς στο 30' ο Μιλένκο Τέπιτς τραυματίστηκε. Το σοκ των φιλοξενούμενων εκμεταλλεύτηκαν οι Μπιέλιτσα και Χοτζ, οι οποίοι έτρεξαν ένα προσωπικό σερί 7-0 δίνοντας προβάδισμα 11 πόντων στην ομάδα τους (60-49 στο 31'). Η Λαμποράλ είχε βρει τον τρόπο για να ξεκλειδώσει την άμυνα της Λιέτουβος και η διαφορά άνοιξε κι άλλο (67-53 στο 34'). Η επιστροφή του Τέπιτς, ο οποίος αποδείχτηκε πως δεν είχε κάτι σοβαρό δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει τα δεδομένα στα περίπου 2.34 λεπτά που απέμεναν (74-56). Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την Λαμποράλ να επικρατεί με το επιβλητικό 79-63.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ