EUROLEAGUE

Λαμποράλ Κούτσα - Εφές Αναντολού 67-72

Λαμποράλ Κούτσα - Εφές Αναντολού 67-72

Με αντεπίθεση στο τέλος η Εφές Αναντολού κατάφερε να αποδράσει με το "διπλό" από την Βιτόρια, κερδίζοντας 72-67 τη Λαμποράλ Κούτσα. Ντεμπούτο... σε ρηχά νερά πραγματοποίησε με τη φανέλα των Τούρκων ο Τόμας Ερτέλ.

Με το δεξί ξεκίνησε στο ΤΟΡ 16 η Εφές, η οποία αν και για 30 λεπτά έδειχνε κατώτερη της Λαμποράλ κατάφερε εν τέλει να κερδίσει 72-67. Για τους Τούρκους κορυφαίοι ήταν ο Στράτος Περπέρογλου και ο Στεφάν Λάσμε που σημείωσαν 15 και 13 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη ο Μίρζα Μπέγκιτς σταμάτησε στους 16. Εντυπωσιακή ήταν η "Fernando Buesa arena" που πριν την έναρξη του αγώνα έγινε σόου με γραφικά πάνω στο παρκέ.

Ο Τόμας Ερτέλ έκανε το ντεμπούτο του ως παίκτης της Εφές κόντρα στην πρώην ομάδα του, όμως δεν έδειξε όσα περίμενε από αυτόν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς στα περίπου 15 που έμεινε στο παρκέ δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ υπέπεσε και σε 2 λάθη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Με την Λαμποράλ να έχει το πόδι στο γκάζι και την Εφές να περιορίζεται σε ρόλο θεατή ξεκίνησε το παιχνίδι. Οι Ισπανοί με τον Μπέγκιτς να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια έτρεξαν με το... καλημέρα ένα επιμέρους 18-8 που τους έφερε σε διψήφια διαφορά στο 7'. Ο Στράτος Περπέρογλου ανέλαβε να ηγηθεί της προσπάθειας για επανάκαμψη των Τούρκων και κατάφερε να μειώσει για την ομάδα του στους 8 στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου (24-16). Η αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου βρήκε την Εφές να έχει συνέλθει από το αρχικό σοκ και με ένα επιμέρους 13-3 να παίρνει για πρώτη φορά προβάδισμα με 29-27 (στο 13'). Σε εκείνο το σημείο, όμως η άμυνα των γηπεδούχων έσφιξε τον κλοιό με αποτέλεσμα να περάσουν περίπου 3 λεπτά αγώνα χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να μπορεί να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Ντέιβις Μπερτάνς και Μάικ Τζέιμς ανέλαβαν να ξεκολλήσουν τους γηπεδούχους και με δικούς τους πόντους κατάφεραν να βοηθήσουν την Λαμποράλ να κλείσει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 41-35.

Ισορροπημένο και χωρίς να αλλάζει κάτι ριζικά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο ήταν το τρίτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι είχαν σε φοβερό βράδυ τον Μίρζα Μπέγκιτς, ο οποίος δεν είχε αντίπαλο μέσα στο ζωγραφιστό, ενώ συνεπικουρούμενος από τους Μάικ Τζέιμς και Φαμπιέν Κοσέρ οδηγούσαν σε διαφορά ασφαλείας την Κούτσα (50-42 στο 24'). Στην αντίπερα όχθη Περπέρογλου και Λάσμε προσπαθούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση, όμως δεν έβρισκαν την ανάλογη στήριξη από τους συμπαίκτες τους (56-49 στο 28'). Τελικά η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 58-55 και τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για τα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Τσεντί Οσμάν έδειχνε να το έχει πάρει προσωπικά και με ένα προσωπικό επιμέρους 5-2 ισοφάρισε για την Εφές σε 60-60 (στο 34'). Κάθε επίθεση πλέον ήταν κρίσιμη και το παιχνίδι είχε εξελιχθεί πλέον σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αλλά και για μεγάλους παίκτες (62-61 στο 35'). Στο κάλεσμα για ηγέτες απάντησαν ο Ματ Τζάνινγκ και Στεφάν Λάσμε που με δικά τους καλάθια έβαλαν μπροστά την τουρκική ομάδα με 67-70, 14 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς. Μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο Ίμπον Ναβάρο οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ, όμως ο Ντέιβις Μπερτάνς αστόχησε σε προσπάθεια για 3 και στη συνέχεια ο Κοσέρ έκανε φάουλ στον Τζάνινγκ προκειμένου να σταματήσει τον ελάχιστο χρόνο που απέμενε. Ο Αμερικανός από τη γραμμή της φιλανθρωπίας δεν λάθεψε και με 2/2 έγραψε το τελικό 67-72.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 41-35, 58-55, 67-72.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ