EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε - Νίζνι 92-79

Φενέρμπαχτσε - Νίζνι 92-79

Με φόρα από τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ η Φενέρμπαχτσε πήρε το ροζ φύλλο και κόντρα στην έτερη ρώσικη, Νίζνι, με 92-79 Οι Τούρκοι θα έρθουν την επόμενη αγωνιστική στο ΣΕΦ για το ματς με τον Ολυμπιακό προερχόμενοι από 6 συνεχόμενες νίκης

Η Φενέρμπαχτσε έκανε το χρέος της κι έχοντας ένα επιθετικό ξέσπασμα στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο την Νίζνι κερδίζοντας με 92-79. Για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο Νεμάνια Μπιέλιτσα είχε 16 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν με 13 οι Γιαν Βέσελι και Ρίκι Χίκμαν. Το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη φανέλα της Νίζνι έκανε ο Γκαλ Μέκελ. Ο αγώνας είχε κι ελληνική διαιτητική εκπροσώπηση, καθώς τρίτος ρέφερι του αγώνα ήταν ο Σπύρος Γκόντας.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Με το βάρος να πέφτει κοντά στη ρακέτα ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες. Η Φενέρμπαχτσε προσπάθησε να "χτυπήσει" στην απουσία του Άρτσιομ Παρακχούσκι με τον Ογκούς Σαβάς, όμως Αντόνοφ και Τόμπκινς έδειχναν να καλύπτουν επάξια το κενό του (8-13 στο 6'). Όταν οι περιφερειακοί των Τούρκων κι ο Νεμάνια Μπιέλιτσα πήραν μπροστά η Φενέρ κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της και να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 18-17.

Με ένα σερί 10-0 ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχαν βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα και με δύο τρίποντα από τους Μπογκντάνοβιτς, Χίκμαν κατάφεραν να ξεφύγουν με 28-17 (στο 12'). Οι γηπεδούχοι είχαν βρει πλέον ρυθμό και έχοντας συνδεθεί από τα 6,75μ. έτρεχαν ένα επιμέρους 24-3 μετατρέποντας το 18-17 της πρώτης περιόδου σε 42-20 στο 16'. Βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει η Νίζνι επιχείρησε να πιέσει σε όλο το γήπεδο και βρίσκοντας πόντους από πολλούς παίκτες κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο έχοντας μειώσει σε 50-34.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Η Φενέρμπαχτσε έδειξε σημάδια εφησυχασμού και χαλάρωσης κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Νίζνι προκειμένου να μειώσει σε 52-41 (στο 23') και στη συνέχεια ακόμα και σε 60-52 (στο 29'). Τόμπκινς, Ρότσεστι, Μέκελ και Κούκσικς σήκωσαν τους Ρώσους επιθετικά με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με το σκορ στο 62-55.

Βλέποντας τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν δυναμικά, οι Τούρκοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν και με πρωταγωνιστές τους Μπιέλιτσα, Βέσελι έτρεξαν ένα επιμέρους 11-2 ξεφεύγοντας εκ νέου με 73-57 (στο 32'). Το παιχνίδι πλέον είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε δεν σκόπευαν να αφήσουν εκ νέου περιθώρια ελπίδας στους αντιπάλους τους που ήδη έδειχναν σημάδια κούρασης. Τελικά η Φενέρ πανηγύρισε την 6η συνεχόμενη και 8η συνολικά νίκη της στο ΤΟΡ 16 κερδίζοντας με 92-79.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 50-34, 62-55, 92-79.
Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ