EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε - Μπαρτσελόνα 78-80

Φενέρμπαχτσε - Μπαρτσελόνα 78-80

Με το αγχωτικό 80-78 κατάφερε να "αποδράσει" από την Τουρκία η Μπαρτσελόνα που διατήρησε το αήττητό της αναγκάζοντας την Φενέρμπαχτσε στην πρώτη εντός έδρας ήττας της στην φετινή Euroleague

Σε ένα παιχνίδι που μέχρι το τελευταίο λεπτό κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει το τέταρτο φετινό της ροζ φύλλο στην Euroleague. Οι Καταλανοί επικράτησαν με 80-78 της Φενέρμπαχτσε, καθώς ο Εμίρ Πρέλντζιτς δεν κατάφερε να ντυθεί ήρωας ευστοχώντας στο τελευταίο σουτ που θα έδινε τη νίκη στους Τούρκους. Για τον Τσάβι Πασκουάλ "κρυφό" όπλο αποδείχτηκε ο Μπραντ Όλεσον, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 3 κλεψίματα. Αν και ηττημένος για τους πρωταθλητές Τουρκίας ο Λούκα Ζόριτς πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες του εμφανίσεις τελειώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους (9/10 δίποντα) και 10 ριμπάουντ. Ο αγώνας είχε και ελληνική εκπροσώπηση, καθώς τρίτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ηλίας Κορομηλάς.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να χτυπήσουν κοντά στα καλάθια και να τροφοδοτούν τους ψηλούς τους ξεκίνησε το παιχνίδι (4-3 στο 2'). Από την αρχή διαφάνηκε ότι θα γίνει σκληρό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να ρίχνουν το βάρος στην άμυνα και με τους παίκτες να διεκδικούν με αυτοθυσία κάθε φάση (8-8 στο 4'). Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να "χτίσει" κάποια διαφορά (12-8), καθώς μόλις αυτό γινόταν αμέσως υπήρχε απάντηση (14-15 στο 7'). Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν κοντά στο καλάθι κι είναι χαρακτηριστικό ότι έπειτα από 10 λεπτά αγώνα δεν είχαν επιχειρήσει ούτε ένα τρίποντο. Στην αντίπερα όχθη η επίθεση των Καταλανών χαρακτηριζόταν από ισορροπία μεταξύ περιφερειακών και ψηλών. Γενικότερα οι γηπεδούχοι παρότι υπερείχαν στα ριμπάουντ (13 έναντι 5) έβλεπαν η διαφορά στα λάθη (4 έναντι 2) και στις ασίστ (2 έναντι 5) να τους στερεί το δικαίωμα να κλείσουν το δεκάλεπτο σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 πόντων (21-19 στο 10').

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να πιέσει σε όλο το γήπεδο, όμως αυτή η επιλογή δεν ήταν ενδεδειγμένη, καθώς τρέχοντας το γήπεδο η Φενέρμπαχτσε βρήκε αρκετές φορές την ευκαιρία για εύκολα καλάθια κάτι που την οδήγησε σε ένα επιμέρους 6-2 (27-21 στο 14'). Βλέποντας την διαφορά να ανοίγει ανέλαβε δράση ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, ο οποίος είτε σκοράροντας είτε πασάροντας στον Τόμιτς για να πετύχει ένα έμμεσο τρίποντο βοήθησε την ομάδα του να απαντήσει με ένα σερί 5-0 και να μειώσει σε 27-26 (στο15'). Ο Λούκα Ζόριτς έδειχνε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και αποτελούσε μία μόνιμη απειλή για το ισπανικό καλάθι (), την ίδια ώρα που κι οι Καταλανοί επιδίωκαν κι αυτοί να χτυπήσουν μέσα από το ζωγραφιστό με τα μεγάλα κορμιά που διαθέτουν (33-32 στο 17'). Οι δύο ομάδες πήγαν τελικά στα αποδυτήρια με το σκορ στο 41-41 έπειτα από μπάζερ μπίτερ τρίποντο (ποιανού άλλου;) του Χούερτας λίγο μπροστά από το κέντρο.

Ο αιφνιδιασμός έφερε Ισπανικό σερί

Με τον Γκούντελοκ να μπαίνει ζεστός στο δεύτερο ημίχρονο και τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να παίρνουν πολλές δεύτερες ευκαιρίες μέσα από επιθετικά ριμπάουντ οι Τούρκοι κατάφεραν να ξεφύγουν με 54-47 (στο 25') εκμεταλλευόμενοι το μέτρο ξεκίνημα των φιλοξενούμενων. Η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε πλέον να βρει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με την ίδια συνέπεια κι έτσι οι γηπεδούχοι εδραιώθηκαν σε θέση οδηγού (58-53 στο 27'). Η εικόνα της ομάδα του Πασκουάλ, όμως άλλαξε άρδην μετά το πρώτο τετράλεπτο. Χτυπώντας στον αιφνιδιασμό και στις αργές επιστροφές των Τούρκων οι Ισπανοί έτρεξαν με τους Ντόελμαν, Όλεσον και Ναβάρο ένα σερί 11-0 περνώντας έπειτα από αρκετή ώρα μπροστά στο σκορ (58-62 στο 28'). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Καταλανούς να είναι μπροστά με 64-60 (30').

Ο Μπραντ Όλεσον ήταν εξαιρετική ημέρα και φρόντισε να το δείξει και στη τέταρτη περίοδο. Ο Αμερικανός γκαρντ με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσε ψυχολογία στους συμπαίκτες του, ενώ παράλληλα έκοψε την φόρα για αντεπίθεση που είχαν οι γηπεδούχοι (66-73 στο 33'). Οι παίκτες του Πασκουάλ έπαιρναν ώθηση από την άμυνα ψάχνοντας το ανοικτό γήπεδο (66-75), όμως την ίδια ώρα η Φενέρ με τους Γκούντελοκ και Μπογκντάνοβιτς έτρεξε ένα σερί 5-0 μειώνοντας στους 4 (71-75 στο 34'). Πλέον οι δύο ομάδες είχαν γίνει νευρικές και δύσκολα έφταναν στο αντίπαλο καλάθι, όμως γι' αυτές τις στιγμές η Μπαρτσελόνα έχει τον Χουαν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος με τρίποντο έκανε το 80-73 δύο λεπτά πριν τη λήξη. Με έμμεσο τρίποντο δια χειρός Γκούντελοκ κι ένα καλάθι από τον Χίκμαν απάντησαν οι Τούρκοι κι έτσι στο τελευταίο λεπτό οι δύο ομάδες μπήκαν με το σκορ στο οριακό 78-80. Στα 50 δευτερόλεπτα ο Ναβάρο πάτησε την πλάγια γραμμή δίνοντας την κατοχή στους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως αστόχησαν σε προσπάθεια για τρεις με τον Χίκμαν. Στη συνέχεια ο Ντόελμαν αστόχησε σε δίποντο στα 17 δεύτερα και η τελευταία επίθεση ήταν πλέον στα χέρια της Φενέρμπαχτσε. Ο Πρέλντζιτς ανέλαβε να πάρει την μπάλα, όμως το τρίποντο που επιχείρησε από την κορυφή της ήταν άστοχο κι έτσι η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε τη νίκη με 80-78.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 41-41, 64-60, 78-80.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ