EUROLEAGUE

Οι Πόνιτκα απειλούν τον Παναθηναϊκό

Οι Πόνιτκα απειλούν τον Παναθηναϊκό

Η Euroleague μάς παρουσιάζει τον Ματέους και τον Μαρσέλ Πόνιτκα, τους δυο παίκτες της Ζιέλονα Γκόρα που μέχρι στιγμής κλέβουν την παράσταση με τις επιδόσεις τους.

Μετά από 8 παιχνίδια στην πρώτη φάση της Euroleague τα αδέρφια Πόνιτκα, ο Ματέους και ο Μαρσέλ έχουν ξεχωρίσει από τη Ζιέλονα Γκόρα και η Euroleague μας τους παρουσιάζει.

Πρώτα ο Ματέους Πόνιτκα, ο 22χρονος φόργουορντ της πολωνικής ομάδας που είναι ο καλύτερος νέος παίκτης στο Top-20 μετά από 8 παιχνίδια και είναι ο κοντύτερος παίκτης της διοργάνωσης με τα περισσότερα ριμπάουντ.

Ο αδερφός του, ο Μαρσέλ Πόνιτκα έκανε το ντεμπούτο του πριν από έναν μήνα σε ηλικία 18 ετών και βρέθηκε με τον αδερφό του στην ομάδα από σύμπτωση.

Διαβάστε τι είπαν στην κάμερα της Euroleague

Ματέους Πόνιτκα: "Δεν το σχεδιάσαμε να έρθουμε μαζί, απλά έγινε. Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά στην Euroleague και αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μένα. Ο αδερφός μου επέστρεψε από τις ΗΠΑ μετά από ένα χρόνο και βρεθήκαμε εδώ".

Ο Ματέους πιστέυει πως έπαιξε μεγάλο ρόλο στο ότι ο αδερφός του παίζει μπάσκετ και είπε συγκεκριμένα: "Πρέπει να τον ρωτήσετε αν αποτελώ παράδειγμα γι' αυτόν. Σίγουρα μικροί παίζαμε μαζί και σίγουρα με θαύμαζε." Από την μεριά του ο Μαρσέλ επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του αδερφού του λέγοντας: "Και βέβαια αποτελούσε παράδειγμα για μένα, έμαθα από αυτόν. Ήξερα πως θα παίζουμε στο ίδιο επίπεδο ήταν απλά θέμα χρόνου".

Τα δυο αδέρφια αν και έχουν 4 χρόνια διαφορά παίζανε συνεχώς μαζί και η αντιπαλότητα μεταξύ τους ήταν φυσικό να αναπτυχθεί. " Παίζαμε συνέχεια, ίσως και κάθε μέρα με δικιά μου προτροπή" ήταν τα λεγόμενα του Ματέους. Ο Μαρσέλ επιβεβαιώνει πως υπήρχε αντιπαλότητα καθώς είπε: "Πήγαινα αλλά στο τέλος καταλήγαμε να τσακωνόμαστε συνέχεια".

Όσο περνούσαν τα χρόνια η διαφορές ανάμεσα στους δυο μεγάλωναν έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς προκειμένου να μηδενιστούν. Σχολιάζει ο Ματέους: " Συνήθως δεν μου επιτρεπόταν να κάνω τάπα ή έπρεπε να παίζω μόνο με το αριστερό χέρι. Συνήθως οι αγώνες ήταν ντέρμπι καθώς και οι δυο θέλαμε το τελευταίο σουτ".

Ο Ματέους Πόνιτκα έπαιξε για πρώτη φορά στη Euroleague ως έφηβος στην Πρόκομ και ο Μαρσέλ παραδέχεται πως αυτό τον ενέπνευσε: " Φυσικά και μου έδωσε κίνητρο αυτό. Ο κόσμος με συγκρίνει μαζί του οπότε αυτό με ώθησε να παίξω ακόμα καλύτερα. Προσπαθώ κάθε μέρα να τον κερδίσω και ελπίζω να γίνει κάποια μέρα".

Ο Ματέους έδωσε και συμβουλές στον μικρό αδερφό του για την αρχή της καριέρας του: "Του είπα ότι εδώ δεν χωράνε λάθη. Αν κάνεις ένα λάθος οι αντίπαλοι θα σε κάνουν να το πληρώσεις. Πρέπει να δουλεύει σκληρά και να τους ανταγωνίζεται όλους".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ