EUROLEAGUE

"Ζεσταίνεται" ενόψει Final Four η Ζάλγκιρις

"Ζεσταίνεται" ενόψει Final Four η Ζάλγκιρις

Ο τραυματισμός του Εντγκάρας Ουλάνοβας στο 3ο λεπτό δεν πτόησε την Ζάλγκιρις, που νίκησε σχετικά εύκολα την Λιετκάμπελις 81-74 στο Πανεβέζις, έχοντας σε όλο το ματς... 3/3 τρίποντα!

Όσο πλησιάζει στο πιο κρίσιμο χρονικό σημείο της σεζόν, η Ζάλγκιρις ανεβάζει συνεχώς στροφές. Παράλληλα, βέβαια, αντιμετωπίζει τους αγώνες της και σαν μέρος της προετοιμασίας για το Final Four του Βελιγραδίου. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είδε τον Εντγκάρας Ουλάνοβας να χτυπάει στο 3ο λεπτό στο δεξί πόδι έπειτα από σύγκρουση με τον Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς (χωρίς πάντως να θεωρείται σοβαρός ο τραυματισμός του), ωστόσο δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει στο Πανεβέζις την Λιετκάμπελις 81-74 και να φτάσει τις πέντε σερί νίκες στο λιθουανικό πρωτάθλημα, βελτιώνοντας το συνολικό ρεκόρ της στο 29-4.

Οι Μπράντον Ντέιβις (23 πόντοι, 8/13 δίποντα), Κέβιν Πάνγκος (14 πόντοι, 9 ασίστ) και Παούλιους Γιανκούνας (12 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Ζάλγκιρις, η οποία ξέφυγε με διαφορά 14 πόντων στην τρίτη περίοδο χάρις σε ένα σερί 10-0 και τη διατήρησε με άνεση πάνω από τους 6-7 μέχρι τέλους.

Τα 3/3 τρίποντα της Ζάλγκιρις

Αυτό που χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς, πάντως, είναι ότι η ομάδα του Γιασικεβίτσιους επιχείρησε όλα κι όλα τρία τρίποντα σε όλο το παιχνίδι -ευστοχώντας και στα τρία! Η Ζάλγκιρις εκτέλεσε 51 δίποντα και στο συγκεκριμένο ματς μετέφερε όλο το επιθετικό παιχνίδι της μέσα στη ρακέτα της Λιετκάμπελις, παρά την παρουσία των αδερφών Λαβρίνοβιτς, δείχνοντας προφανώς ότι... ζεσταίνεται από τώρα για τις μονομαχίες με τους ψηλούς της Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό του Βελιγραδίου.

Στην αντίπερα όχθη, οι Ντάριους Λαβρίνοβιτς (19 πόντοι, 7/10 σουτ) και Ζάνις Πέινερς (12 πόντοι) ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν από την γηπεδούχο Λιετκάμπελις, η οποία ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο 4η στην κατάταξη (με πέντε ήττες στους τελευταίους έξι αγώνες) και θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των playoffs την 8η Σιαουλιάι.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 39-39, 52-64, 74-81.

Photo credits: eurokinissi.gr

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ