ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζάλγκρις - Μπασκόνια:O Γιασικεβίτσιους και οι "απαγορευμένες" βιντεοκασέτες

Ζάλγκρις - Μπασκόνια:O Γιασικεβίτσιους και οι "απαγορευμένες" βιντεοκασέτες

Το Sport24.gr με αφορμή τις καταγγελίες του Πέδρο Μαρτίνεθ θυμάται άλλα δύο περιστατικά, στα οποία ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει "εμπλακεί" σε βιντεοσκοπήσεις: τη μία- σύμφωνα με τον ίδιο - ως θύμα και την άλλη ως παρατηρητής.

Το "τζάμπολ" της αναμέτρησης της Ζάλγκιρις με την Μπασκόνια για την 1η αγωνιστική της EuroLeague έγινε το πρωί της Παρασκευής (12/10), καθώς ο Πέδρο Μαρτίνεθ κατηγόρησε τη λιθουανική ομάδα για... κατασκοπεία . Οι καταγγελίες του προπονητή των Βάσκων δεν έμειναν αναπάντητες από την Ζάλγκιρις , ενώ και η EuroLeague πήρε θέση για το συμβάν . Η EuroLeague παραδέχθηκε το λάθος, αλλά δεν καταλόγισε ευθύνες στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει ζήσει παρόμοια περιστατικά.

ΟΙ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ" ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΕΣ ΤΗΣ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ

O Σαρούνας Γιασικεβίτσιους την σεζόν 1999/2000 έκανε τα πρώτα του βήματα στο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών ως παίκτης της Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Ο τότε προπονητής του, Σμάγκο Σαγκάντιν έδινε ιδιαίτερη έμφαση στη... βιντεοθεραπεία και στο scouting του αντιπάλου. Ο Σαγκάντιν, όμως, προχωρούσε ένα βήμα παραπάνω στη "μελέτη" των αντιπάλων, καθώς - όπως έχει αναφέρει ο Σάρας στην αυτοβιογραφία του - βιντεοσκοπούσε την τελευταία προπόνηση των αντιπάλων της Ολίμπια πριν από τα ματς στην Χάλα Τιβόνι.

Οι "απαγορευμένες βιντεοκασέτες" της Λιουμπλιάνας μάλιστα ήταν γνωστές στην μπασκετική πιάτσα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν από την έναρξη του προγράμματος του Παναθηναϊκού στην έδρα της Ολίμπια Τιβόνι υποδείκνυε τα σημεία που υπήρχαν οι κάμερες, ενώ μια παρόμοια κίνηση είχε κάνει και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η "ομάδα του στρατού" κατά την διάρκεια της προπόνησής της "δούλευε" ένα play για να σουτάρει ελεύθερος τρίποντο ο τότε σέντερ της, Βιτάλι Νόσοφ, ο οποίος μόνο ως καλός σουτέρ δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Οι παίκτες της ρωσικής ομάδας μάλιστα μετά το τέλος της προπόνησης χαιρέτησαν προς τα σημεία που είχαν τοποθετηθεί κάμερες δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως γνώριζαν για την βιντεοσκόπηση.

H KATΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

O Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα "one.co.il" κατά την διάρκεια της περσινής αναμέτρησης της Ζάλγκιρις με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ κατηγόρησε την "ομάδα του λαού" για κατασκοπία. Ο Σάρας φέρεται κατά την διάρκεια του αγώνα να είπε στον Νέβεν Σπάχια πως χρησιμοποίησαν τις κάμερες ασφαλείας για να βιντεσκοπήσουν την προπόνηση της ομάδας του. Ο Σπάχια, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Σάρας την σεζόν 1999-200 ως συνεργάτης του Σαγκάντιν στην Ολίμπια και το 2011 ως head coach της Φενέρμπαχτσε, σήκωσε το... γάντι που του πέταξε ο Λιθουανός.

"Ο Σάρας τρελάθηκε κι έχασε το μυαλό του. Δεν το περίμενα αυτό από εκείνον, είναι μία παρεξήγηση. Πώς μπόρεσε να μου μιλήσει με αυτόν τον τρόπο; Πώς μπόρεσε; Είναι σκάνδαλο. Είμαι σοκαρισμένος. Ο Γιασικεβίτσιους ήταν παίκτης και είναι φίλος μου. Είμαι έκπληκτος για αυτά που ειπώθηκαν. Μετά τον αγώνα ανταλλάξαμε χειραψία και συμπεριφερόταν σαν να μην ήμουν εκεί. Δεν καταλαβαίνω γιατί με κατηγόρησε για κατασκοπεία. Δεν θα αστειευόμουν για κάτι τέτοιο και περιμένω να απολογηθεί", είχε πει ο Κροάτης προπονητής.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ