EUROLEAGUE

Ζάλγκιρις: Θετικοί στο ενδεχόμενο να παίζουν μόνο στη EuroLeague οι Λιθουανοί

Ζάλγκιρις: Θετικοί στο ενδεχόμενο να παίζουν μόνο στη EuroLeague οι Λιθουανοί

Και η Ζάλγκιρις προστέθηκε στις ομάδες που σκέφτονται να αποχωρήσουν από τα εθνικά τους πρωταθλήματα για να παίζουν μόνο στη EuroLeague. "Θα το κάνουμε αν συμφωνήσει η πλειοψηφία" δήλωσε ο πρόεδρός της.

Ο Ολυμπιακός σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα για να συμμετάσχει στην Αδριατική Λίγκα, η Ρεάλ Μαδρίτης εξετάζει το ενδεχόμενο να βγει από την ισπανική Λίγκα για να αγωνίζεται αποκλειστικά στην EuroLeague και η Αναντολού Εφές αντιδρά σε όσα θεωρεί πως γίνονται εις βάρος της στην Τουρκία. Τώρα, ήρθε η σειρά της Ζάλγκιρις να μπει στο παιχνίδι των αντιδράσεων, με τον Πρόεδρό της να δηλώνει πως είναι θετικός να στην προοπτική να παίξει η ομάδα του Κάουνας αποκλειστικά στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης!

Σύμφωνα με τον Λιθουανό δημοσιογράφο Ντονάτας Ουρμπόνας, ο Παούλιους Μοτιεγιούνας υποστήριξε πως του αρέσει η σκέψη των παραγόντων της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά προτιμά να ακολουθήσει την πλειοψηφία των οργανισμών που έχουν εγγυημένα συμβόλαια στη EuroLeague. Με απλά λόγια, αν η πλειοψηφία των έντεκα ομάδων (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Μιλάνο) θεωρήσει πως το καλύτερο για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι η αποχώρηση από τα εθνικά πρωταθλήματα, τότε η Ζάλγκιρις θα ακολουθήσει μετά χαράς.

Σύμφωνα πάντα με τον Ουρμπόνας, ο εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague Τζόρντι Μπερτομέου υποστήριξε πως οι ομάδες της διοργάνωσης θα είναι για τα επόμενα χρόνια 18 καθώς δεν υπάρχει πλάνο για περαιτέρω επέκταση της Λίγκας.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ