EUROLEAGUE

Ζαλγκίρις: Ο Σάρας καλείται να ξορκίσει τον.... μαδριλένικο δαίμονα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Ζαλγκίρις υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάουνας και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους απειλείται με το χειρότερό του ξεκίνημα ως προπονητής, έχοντας μάλιστα "εχθρό" του τα παιχνίδια του παρελθόντος. Ειδικά στο Κάουνας...

Όσο κι αν διακρίνεται για τη συνέπεια στο παιχνίδι της, με όση βεβαιότητα κι αν μπορεί κάποιος να οριοθετήσει την υπόσταση και τις φιλοδοξίες της, η Ζαλγκίρις είναι μία απρόβλεπτη ομάδα ως προς την τελική έκβαση της πορείας της στη EuroLeague.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περσινό των έξι συνεχόμενων νικών στην τελική ευθεία της regular season, χάρη στις οποίες πήρε το εισιτήριο για τα playoff της EuroLeague ανατρέποντας κάθε προγνωστικό και κάνοντας... αναστροφή στην αρχική της πορεία.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Ζαλγκίρις Κάουνας ξεκινά με μία σταθερά και μερικά επιμέρους "αξιώματα". Το όνομα αυτής "Σαρούνας Γιασικεβίτσιους". Όσο για τα αξιώματα; Είναι γνωστό τοις πάσι ότι πρόκειται για μία από τις ομαδες με το χαμηλότερο μπάτζετ η οποία είθισται να ξεκινά κάθε σεζόν υστερώντας σε ατομική ποιότητα στο ρόστερ της.

Το ίδιο ισχύει και φέτος, με την εκκίνηση της νέας ευρωπαϊκής σεζόν, όμως, να παρουσιάζει μία βασική διαφορά και ένα υψηλότερο εμπόδιο: Η λιθουανική ομάδα έχει ξεκινήσει για πρώτη φορά επί των ημερών του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο (τα τελευταία τρία χρόνια δηλαδή) με ρεκόρ 0-2, το οποίο απειλείται να γίνει 0-3 και να "γράψει" τη χειροτερη εκκίνηση της Ζαλγκίρις, όχι μόνο στη θητεία του Σάρας αλλά της ομάδας γενικότερα μετά απο οκτώ χρόνια (2012-12).

Ζαλγκίρις: Ο Σάρας καλείται να ξορκίσει τον.... μαδριλένικο δαίμονα
ACB

Η "Δαμόκλειος σπάθη" του 0/3 μάλιστα γίνεται ακόμα πιο αισθητή, ακόμα πιο απειλητική για τους Λιθουανούς, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Μαδριτης του 2-0 (ρεκόρ) και του... 7-1 επί της Ζαλγκίρις με προπονητή τον Γιασικεβίτσιους! Από τα μέσα της σεζόν 2015-16 όταν και κάθισε στον πάγκο της ομάδας του Κάουνας, μέχρι σήμερα, ο Σάρας έχει γνωρίσει επτά ήττες απο τον Λάσο, με μοναδική και... τελευταία του αυτή της περσινής σεζόν χάρη στην οποία οι Λιθουανοί μπήκαν στα πλέι οφ.

Με γηπεδούχο τη Ζαλγκίρις μάλιστα, όπου διεξάγεται το παιχνίδι της Πέμπτης (17/10) οι οιωνοί είναι εξίσου κακοί για τους Λιθουανούς. Δεν είναι μόνο τα τέσσερα "διπλά" της Ρεάλ στο Κάουνας, αλλά περισσότερο το εύρος τους και ο άνετος τρόπος που έχουν έρθει για τους Μαδριλένους, που και τις τρεις φορές κέρδισαν με διψήφια διαφορά πόντων.

Τα παιχνίδια της Ζαλγκίρις με τη Ρεάλ στο Κάουνας επί Γιασικεβίτσιους:

ΣΕΖΟΝ ΦΑΣΗ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΡΕΑΛ
2018-19 Regular Season 79 90
2017-18 Regular Season 66 87
2016-16 Regular Season 59 74
2015-16 Regular Season 75 90

Photo Credits: Eurokinissi, ACB

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ