EUROLEAGUE

Ζάλγκιρις: Μένει ως έχει στην περιφέρεια

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας μίλησε για τα μεταγραφικά θέματα της Ζάλγκιρις, εξηγώντας πως δεν υπάρχει στο πλάνο άλλη προσθήκη περιφερειακού. Το μπλέξιμο με τον Τζοκ Λαντέιλ και η τελευταία "ανοιχτή" θέση στη front line.

Κατά πολύ μεγάλο βαθμό, η Ζάλγκιρις είναι έτοιμη για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα συνεχίσει στην τεχνική των πρωταθλητών, αν δεν προκύψει κάποια συγκλονιστική εξέλιξη, ήτοι πρόταση από το ΝΒΑ. "Υπάρχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία μέχρι την οποία μπορεί να φύγει, αλλά προς το παρόν φαίνεται ότι ο Σάρας θα συνεχίσει, οπότε δουλεύουμε με αυτό το σκεπτικό", εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο 15min.lt ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας.

Το μόνο που απομένει είναι η προσθήκη ενός ακόμη ψηλού, αλλά κι η εξεύρεση λύσης για το θέμα που έχει προκύψει με τον Τζοκ Λαντέιλ, κατά δήλωση του ιδίου.

Ο GM της λιθουανικής ομάδας αναφέρθηκε εκτενώς στον σχεδιασμό, όπως αυτός έχει υλοποιηθεί έως τώρα, εξηγώντας -σε πρώτο χρόνο- πως δεν επίκειται άλλη προσθήκη στην περιφέρεια. "Μόνο σε περίπτωση που το απαιτήσουν οι συνθήκες (βλ. πώληση κάποιου παίκτη)" είπε πως θα γίνει άλλη μεταγραφή στους "κοντούς". Εκεί όπου η Ζάλγκιρις είναι γεμάτη με πέντε παίκτες για τις δύο περιφερειακές θέσεις (Λέο Βέστερμαν, Λούκας Λεκαβίτσιους, Ροκ Γιοκουμπάιτις, Μάριους Γκριγκόνις και Τόμας Ουόκαπ).

Σε ό,τι αφορά στη front line, δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο με τον Αντάνας Καβαλιάουσκας (ο παίκτης αναμένεται να αποχωρήσει), ενώ εξακολουθεί να είναι θολό το τοπίο αναφορικά με τον Τζοκ Λαντέιλ της Παρτίζαν. Όπως ενημέρωσε ο άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού, η λιθουανική ομάδα έχει κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να τον αγοράσει από την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, πλην όμως "για κάποιους λόγους η Παρτίζαν έχει τη δική της θεωρία για το θέμα, παρότι εμείς κάναμε όλα όσα προβλέπονται με βάση το συμβόλαιό του".

Παρεμπιπτόντως, η Ζάλγκιρις εξακολουθεί να αναζητά έναν ξένο για τις θέσεις "4" και "5" με τον Ζακ ΛεΝτέι να συνδέεται εκ νέου με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ