EUROLEAGUE

Ζάλγκιρις: Μείωση 30% στο μπάτζετ της σεζόν 2020/21

Ζάλγκιρις: Μείωση 30% στο μπάτζετ της σεζόν 2020/21

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Λιθουανίας η Ζάλγκιρις αναμένεται να ρίξει το μπάτζετ της 30% την επόμενη σεζόν, κάτι που ενδέχεται να φέρει μαζικές αποχωρήσεις παικτών.

Με την EuroLeague να αποφασίζει να βάλει οριστικό τέλος στην σεζόν 2019/20, η Ζάλγκιρις αναμένεται να ξεκινήσει, όπως πολλές ομάδες, τον προγραμματισμό της για την σεζόν 2020/21. Έναν προγραμματισμό που προβλέπει αρκετές αλλαγές και σημαντική μείωση του μπάτζετ.

Όπως αποκάλυψε το λιθουανικό σάιτ "15min.lt", με τα οικονομικά δεδομένα να έχουν διαφοροποιηθεί δραματικά λόγω του κορονοϊού, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αναμένεται να ρίξει το μπάτζετ της περίπου κατά 30%. Κοινώς, από τα 12 εκατ. ευρώ που ήταν φέτος αναμένεται να πέσει στα 8 εκατ. ευρώ.

Με την Ζάλγκιρις να στηρίζει μεγάλο μέρος του μπάτζετ της στις εισπράξεις από τα εισιτήρια, αφού η "Zalgiriio Arena" συνήθως είναι κατάμεστη, δεν υπάρχει άλλη λύση για την λιθουανική ομάδα. Όπως βέβαια γίνεται σαφές, αυτή η μείωση του μπάτζετ ενδέχεται να οδηγήσει και σε μαζικές αποχωρήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι αβέβαιο το μέλλον για παίκτες-κλειδιά της φετινής ομάδας, ξεκινώντας από την τριάδα των περιφερειακών που μένουν ελεύθεροι (Ουλανόβας, Μιλάκνις και Ρίβερς), οι οποίοι αναμένεται να έχουν αρκετές προτάσεις στα χέρια τους.

Την ίδια στιγμή, παίκτες όπως ο Λεκαβίτσιους, ο Λαντέιλ και ο Γουόκαπ έχουν μεν συμβόλαιο αλλά με χαμηλό buy out, ενώ οι Γκριγκόνις και ΛεΝτέι έχουν και αυτοί συμβόλαιο αλλά ίσως να μην το "αντέχει" οικονομικά η Ζάλγκιρις με τα νέα οικονομικά δεδομένα που θα ισχύουν.

Το θετικό τουλάχιστον για την Ζάλγκιρις είναι ότι με τα ισχύοντα δεδομένα θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ