EUROLEAGUE

Ζάλγκιρις Κάουνας: Εκλεισε ψηλό και θέλει να ψωνίσει από τον Ολυμπιακό

Zalgiris head coach Sarunas Jasikevicius gives instructions to his players during their Final Four Euroleague third place basketball match between CSKA Moscow and Zalgiris Kaunas in Belgrade, Serbia, Sunday, May 20, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Zalgiris head coach Sarunas Jasikevicius gives instructions to his players during their Final Four Euroleague third place basketball match between CSKA Moscow and Zalgiris Kaunas in Belgrade, Serbia, Sunday, May 20, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic) EUROKINISSI

Εναν καλό σέντερ "καπάρωσε" η Ζάλγκιρις Κάουνας, που σύμφωνα με λιθουανικά media έχει βάλει στο στόχαστρό της και έναν Αμερικανό του Ολυμπιακού.

Η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο στη Ζάλγκιρις καταστρώνουν ήδη τα πλάνα τους για το καλοκαίρι. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο το μέλλον του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στο Κάουνας προχωρούν τον σχεδιασμό τους με στόχο να κλείσουν κάποια σημαντικά ζητήματα νωρίς, όπως αυτό του αντικαταστάτη του Μπράντον Ντέιβις που λέγεται ότι θα αποχαιρετήσει τη Λιθουανία. Ο Αμερικανός σέντερ έχει buy-out, όχι ιδιαίτερα υψηλό, με αποτέλεσμα οι παράγοντες της Ζάλγκιρις να κλείνουν ήδη τον αντικαταστάτη του για την περίοδο 2019/20.

Αυτός είναι ο Τζοκ Λαντέιλ, ένας 23χρονος (θα είναι 24 ετών στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου) ύψους 2μ.11 σέντερ που έπαιξε φέτος στην Παρτίζαν. Στο Βελιγράδι ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα μετά από τέσσερα χρόνια στο Saint Mary's, πρόγραμμα της πρώτης division του NCAA. Δεν έγινε draft το καλοκαίρι του 2018 και μετά από μία καλή χρονιά στο EuroCup (11.2 πόντοι με 68.3% στο δίποντο, 38.1% στο τρίποντο, 48.1% στις βολές, 6.5 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ ανά 25:06 συμμετοχής) δείχνει έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Την ίδια ώρα, λιθουανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ο Γιασικεβίτσιους έχει ζητήσει την απόκτηση και του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, του Αμερικανού γκαρντ που έπαιξε φέτος στον Ολυμπιακό μετά από τη ρούκι σεζόν του στην Παρτίζαν. Οι Λιθουανοί υποστηρίζουν πως τον Γουίλιαμς-Γκος τον ήθελε και πέρυσι στο Κάουνας ο Σάρας, ενώ εξηγούν ότι οι εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ και ο διαφαινόμενος υποβιβασμός των ερυθρόλευκων στην Α2 θα ανοίξει την πόρτα για να αναζητήσει ο Αμερικανός την επόμενη πρόκλησή του.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ