EUROLEAGUE

Ζάλγκιρις: Αποσύρεται από τα παρκέ ο Καβαλιάουσκας

Ζάλγκιρις: Αποσύρεται από τα παρκέ ο Καβαλιάουσκας
EUROKINISSI

Ο Αντάνας Καβαλιάουσκας της Ζάλγκιρις αιφνιδίασε τους πάντες, αφού ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ σε ηλικία 35 ετών.

Ο Αντάνας Καβαλιάουσκας ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ. Σε μία απόφαση που αιφνιδίασε αρκετό κόσμο, ο σέντερ της Ζάλγκιρις ανακοίνωσε ότι σταματάει το μπάσκετ σε ηλικία 35 ετών.

Ο Καβαλιάουσκας έκανε γνωστά τα νέα μέσω μίας δήλωσής του, η οποία ανέφερε τα εξής:

" Τον Ιούνιο έπαιξα το τελευταίο παιχνίδι μου. Ήταν ένα ματς τίτλου, το τελευταίο της σεζόν και εκείνη την στιγμή δεν ήμουν σίγουρος αν ήταν το τελευταίο παιχνίδι μου. Ήρθε ώρα να γυρίσω σελίδα. Αυτοί που με ξέρουν, γνωρίζουν ότι θα ήθελα να φύγω χωρίς να με προσέξει κανείς, χωρίς να πω κάτι, αλλά είναι σωστό να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με βοήθησαν στην καριέρα μου.

Η απόφασή μου δεν πάρθηκε σε μία νύχτα. Αποδέχθηκα αυτό το γεγονός ήρεμα, με ήσυχη καρδιά και χαμόγελο. Την τελευταία σεζόν είχα πολλούς τραυματισμούς.

Ευχαριστώ όλους όσοι μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που ήταν στο πλευρό μου. Ευχαριστώ τους προπονητές μου για την ευκαιρία να μάθω δίπλα τους και να δουλέψω μαζί τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξεχωριστά την Ζάλγκιρις για το ζεστό καλωσόρισμα και την ευκαιρία να παίξω σε έναν υπέροχο οργανισμό. Είμαι περήφανος που φόρεσα την πράσινη και άσπρη φανέλα και για αυτά που πετύχαμε στο Κάουνας. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου.

Ήξερα ότι αυτή η στιγμή ήταν αναπόφευκτη και τα έδωσα όλα. Έδινα πάντα το 100%, έπαιξα με παυσίπονα και δεν ήμουν ικανοποιημένος με τις εμφανίσεις μου. Δεν το θέλω αυτό πια".

Ο Καβαλιάουσκας πήγε Κολέγιο στο Τέξας A&M. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με την φανέλα του Πανιωνίου την σεζόν 2007/08, ενώ την επόμενη σεζόν (2008/09) αγωνίστηκε στην Καβάλα. Έκτοτε πέρασε από τις ιταλικές Καζέρτα και Βερόλι, την Λετονική Ρίγα και την ισπανική Μπιλμπάο, πριν επιστρέψει στην Λιθουανία για χάρη της Ρίτας Βίλνιους. Το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε στην Ζάλγκιρις και φόρεσε την φανέλα της για τρεις σεζόν.

Την σεζόν 2018/19 είχε 6.5 πόντους και 2.5 ριμπάουντ μέσο όρο σε 13 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Λιθουανίας και 5.1 πόντους και 2.5 ριμπάουντ μέσο όρο σε 11 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ