EUROLEAGUE

Τα... παράσημα της Ζάλγκιρις

Τα... παράσημα της Ζάλγκιρις
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός και η Ζάλγκιρις μετρούν αντίστροφα για την πρώτη "μάχη" τους (21:15, LIVE Blog από το Sport24.gr) για τα προημιτελικά της EuroLeague και η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους απέναντι στους "ερυθρόλευκους" θέλει να ράψει ακόμα ένα... παράσημο.

Η άμμος στην κλεψύδρα για το τζάμπολ (21:15, LIVE Blog από το Sport24.gr) της προημιτελικής σειράς της EuroLeague μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ζάλγκιρις αδειάζει, με την λιθουανική ομάδα να θέλει απέναντι στον Ολυμπιακό να... τρυπήσει και άλλο το ταβάνι των δυνατοτήτων αλλά και των προσδοκιών της.

Η καλοδουλεμένη μηχανή της Ζάλγκιρις μάλιστα έχει την υπογραφή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος μεσούσης της σεζόν 2015-16 προβιβάστηκε σε head coach, ενώ η πρώτη του νίκη στην EuroLeague ως προπονητής ήρθε απέναντι στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του "Σάρας" την περσινή σεζόν φλέρταρε με την είσοδό της στην οχτάδα και φέτος κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα playoffs ύστερα από 17 χρόνια. Η Ζάλγκιρις είχε συμμετάσχει στην α' φάση των playoffs της ΕuroLeague το 2001, αλλά από το 2005 που επανήλθαν τα playoffs στην διοργάνωση, η λιθουανική ομάδα είχε συνεχόμενες απουσίες.

Το πλήρωμα του χρόνου για να επιστρέψει η Ζάλγκιρις στα playoffs της EuroLeague έφτασε και η πορεία της στην κανονική διάρκεια την έφερε στον δρόμο του Ολυμπιακού. Η πρωταθλήτρια Λιθουανίας με ρεκόρ 18-12 πήρε την 6η θέση της κανονικής διάρκειας και στα... highligths ήταν οι νίκες της επί των ομάδων που βρέθηκαν στην πρώτη τετράδα της κατάταξης. Η Ζάλγκιρις ηττήθηκε δύο φορές από την Ρέαλ Μαδρίτης, αλλά νίκησε στο Κάουνας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Παναθηναϊκό Superfoods, επικράτησε εκτός έδρας της Φενέρμπαχτσε κι έκανε το 2/2 απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος πάντως και στα δύο ματς αγωνίστηκε με απουσίες.

Η... ΚΑΥΤΗ ZALGIRIO ARENA ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ "ΔΙΠΛΑ"

Η Ζάλγικις για να φτάσει στο 18-12 βρήκε νίκες τόσο στο Κάουνας, όσο και μακριά από αυτά. Η λιθουανική ομάδα πούλησε τα περισσότερα εισιτήρια στη φετινή EuroLeague και οι φίλοι της την είδαν να προστατεύει 11 φορές την Zalgirio Arena. Η ομάδα του "Σάρας", όμως, είχε κι επτά επιτυχίες μακριά από την έδρα της και αυτές που ξεχωρίζουν είναι οι νίκες της επί της Φενερμπαχτσε και του Ολυμπιακού παρά το γεγονός πως την τελευταία αγωνιστική της κανονικής της EuroLeague ήταν βαθμολογικά αδιάφορη.

Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ "ΣΑΡΑΣ", Ο ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΝΓΚΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΚΟΥΝΑΣ

Η Ζάλγκιρις κατά την διάρκεια της σεζόν έδειξε και πάλι τα... δόντια, γεγονός που έκανε ακόμα πιο λαμπρό το άστρο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο "Σάρας" έπειτα από μία τεράστια καριέρα ως παίκτης έβαλε το... κοστούμι του και δείχνει να είναι "next big thing" της προπονητικής. Η Ζάλγκιρις διεκδικεί την πρόκρισή της στο Final Four, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την πορεία της και μεγάλο μέρος της επιτυχίας της πιστώνεται στον προπονητή της.

Τα... παράσημα της Ζάλγκιρις

Ο Κέβιν Πάνγκος αποτελεί τον... εγκέφαλο της ομάδας του εντός παρκέ, καθώς είναι ο πρώτος σκόρερ και πασέρ της. Ο 25χρονος γκαρντ στην δεύτερη σεζόν του στην EuroLeague φορτώνει κατά μέσο όρο με 12,4 πόντους το καλάθι των αντιπάλων της ομάδας του, ενώ μοιράζει 6,2 ασίστ ανά παιχνίδι και είναι στην τρίτη θέση των καλύτερων πασέρ της διοργάνωσης την φετινή σεζόν πίσω από τους Νικ Καλάθη και Τομά Ερτέλ.

Ο νέος στην EuroLeague Κέβιν Πάνγκος είναι... ωραίος, αλλά αποτελεσματικός και άκρως σημαντικός για την Ζάλγκιρις παραμένει ο 34χρονος Παούλιους Γιανκούνας . Ο Λιθουανός πάουερ φόργουορντ (μ.ο. 12,1π., 4.8ριμπ.) συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την ομάδα του, όντας ένας από τους πιο έμπειρους και ποιοτικούς της πάικτες.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός πως την φετινή αγωνιστική περίοδο έχει ηττηθεί δύο φορές από την Ζάλγκιρις, είναι το φαβορί της σειράς, ενώ στα "συν" για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι και η εμπειρία της. Οι Βασίλιε Μίτσιτς και Μπένο Ούντριχ είναι οι μοναδικοί παίκτες της Ζάλγκιρις που έχουν αγωνιστεί σε playoffs της EuroLeague, ενώ πρωτάρης σε αυτά ως προπονητής είναι και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος ελπίζει αυτός ο παράγοντας να μην αποδειχθεί καθοριστικός . Η Ζάλγκιρις, όμως, έχει αποδείξει πως δίκαια αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, έχει άγνοια κινδύνου και ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι προσεκτικός, ώστε να μην αφήσει στους αντιπάλους του να κερδίσουν το μεγαλύτερο για εκείνους μέχρι τώρα... παράσημο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ