EUROLEAGUE

"Σπόντα" από τον Γιασικεβίτσιους για τη διαιτησία και τα playoffs με τον Ολυμπιακό

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παρά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε... παράπονα από τη διαιτησία εν όψει των playoffs. Η ατάκα για έλλειψη σεβασμού και η "σπόντα" για τις μάχες που έρχονται στα playoffs.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο φινάλε της regular season μπορεί να χαρακτηριστεί ως... προάγγελος όσων δούμε στα playoffs της EuroLeague. Η Ζάλγκιρις πήρε μια σπουδαία νίκη επί των "ερυθρολεύκων" , η οποία επί της ουσίας δεν της προσέφερε κάτι όμως. Ούτως ή άλλως θα τερμάτιζε έκτη. Μόνο τον Παναθηναϊκό Superfoods και τη Ρεάλ Μαδρίτης επηρέασε, αφού χάρισε στο "τριφύλλι" το πλεονέκτημα έδρας.

Όπως και να έχει πάντως, μια νίκη στο ΣΕΦ είναι μια καλή τονωτική ένεση για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, η οποία μετράει το 2/2 φέτος απέναντι σε εκείνη του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο προπονητής της Ζάλγκιρις έσπευσε να σημειώσει - στα λιθουανικά μίντια - κάτι πολύ σημαντικό εν όψει των μονομαχιών στα playoffs. Όχι τακτικό, αλλά... διαιτητικό, αφού εξέφρασε τα παράπονά του για την αντιμετώπιση που είχε η ομάδα του στο ΣΕΦ.

" Κάποιες φορές όλη η ενέργεια σε ένα παιχνίδι επηρεάζει τους διαιτητές. Δεν ξέρω. Πρέπει να δω το video για να είμαι σίγουρος, όπως και να έχει όμως πιστεύω ότι δεν υπάρχει ο σεβασμός που θα έπρεπε απέναντί μας από τους διαιτητές", ήταν οι πρώτες κουβέντες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος συνέχισε με την ευχή " να μας αντιμετωπίσουν ισότιμα, με 50-50, στα playoffs. Αν κι είναι δύσκολο να περιμένω κάτι τέτοιο".

Από εκεί και πέρα, εξήγησε ότι " δεν ξέρω γιατί βρήκε ελεύθερο σουτ ο Βασίλης (Σπανούλης) στο τέλος. Στα playoffs θα πρέπει να αμυνθούμε καλύτερα. Ήταν ένα σουτ που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχουν πολλά να σκεφτείς εκείνη την ώρα".

Χρησιμοποίησε τον αρχηγό του Ολυμπιακού ως παράδειγμα μάλιστα, για να καταδείξει τη λανθασμένη προσέγγιση των παικτών του στο α' μέρος της αναμέτρησης: " Είναι πολύ δύσκολο να μπεις στο μυαλό του άλλου και να καταλάβεις τι σκέφτεται. Αν είσαι μαχητής, μπαίνεις μέσα και παίζεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Βασίλης (Σπανούλης) είχε μεγαλύτερο κίνητρο στο α' μέρος από εμάς, παρότι έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του κι εμείς τίποτα. Ήταν πολύ περίεργο".

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ