EUROLEAGUE

Σεϊμπούτις: "Η ζωή μας και ο Σάρας"

Σεϊμπούτις: "Η ζωή μας και ο Σάρας"

Λίγο πριν αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις μίλησε στο EuroLeague Greece για τον "do or die" χαρακτήρα της αναμέτρησης, τη βοήθεια που πήρε από την Ελλάδα και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό Superfoods πολλές φορές στο παρελθόν. Ως εκ των πιο έμπειρων παικτών της Ζάλγκιρις μάλιστα, είναι από αυτούς που καθοδηγούν τους νέους στην EuroLeague φέτος, σε μια χρονιά που οι "πράσινοι" κυνηγούν αυτό που αρχικά έμοιαζε με θαύμα: την πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης.

Το EuroLeague Greece τον συνάντησε λίγη ώρα πριν αρχίσει η τελευταία λιθουανική προπόνηση εν όψει του αγώνα με το "τριφύλλι", κι αυτός το πρώτο πράγμα που είχε να πει ήταν για την Ελλάδα. " Απολαμβάνω την παρουσία μου εδώ, είναι κάτι υπέροχο να βρίσκομαι στη Ζάλγκιρις. Πέρασα πολύ όμορφα στην Ελλάδα, σε τόσο νεαρή ηλικία. Η εμπειρία που είχα στην Ελλάδα με βοήθησε πάρα πολύ για την εξέλιξη της καριέρας μου, ειδικά από τη στιγμή που έπαιξα δίπλα σε σπουδαίους παίκτες και συνεργάστηκα με εξαιρετικούς προπονητές", εξήγησε αρχικά ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του Αμαρουσίου, που κάθε φορά που μιλάει για την χώρα μας... στάζει μέλι.

- Θεωρείς ότι ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι η τελευταία ευκαιρία σας για την οκτάδα;

" Ίσως είναι η τελευταία, η πιο μεγάλη ευκαιρία που θα έχουμε για να ξαναμπούμε στο κόλπο της οκτάδας. Κακά τα ψέματα, για εμάς αυτό είναι ένα "do or die" παιχνίδι, το οποίο άμα χάσουμε, ουσιαστικά παύουμε να έχουμε ελπίδες για να περάσουμε στα playoffs. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια από την αρχή της χρονιάς, έχουμε αποδείξει πως δεν τα παρατάμε, κι αυτό θα κάνουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να πάρουμε τη νίκη και να κοιτάξουμε ψηλότερα. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι αυτό για εμάς".

- Τι πιθανότητες σας δίνεις να βρεθείτε στα playoffs;

" Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις προβλέψεις και να μιλήσεις για πιθανότητες. Είναι τόσο δυναμικά όλα, που μπορούν να αλλάξουν πολύ εύκολα. Γι αυτό δεν κοιτάμε πιο μακριά από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό και αφότου τελειώσει ο αγώνας θα κοιτάξουμε τι παραπάνω μπορούμε να πετύχουμε. Μέχρι τότε δεν έχουμε κάποια".

- Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι θα βρεθούν στο Final Four;

" Όχι, δεν είναι απλό το πράγμα. Είναι πολύ νωρίς να πεις το οτιδήποτε για το Final Four. Είναι αρκετές οι ομάδες που μπορούν να βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη, γιατί το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι εξαιρετικά υψηλό".

- Θα χαρακτήριζες τη Ζάλγκιρις ως την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης;

" Ναι, ίσως έτσι είναι. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος όμως. Κι ο Ερυθρός Αστέρας είναι στην ίδια φάση με εμάς, ενδεχομένως. Κανείς δεν περίμενε πως θα είναι τόσο μέσα στα playoffs και θα έχει τόσο καλή εικόνα. Αυτό όμως κάνει τη διαφορά στον αθλητισμό, το απρόβλεπτο, αυτό που δεν μπορεί ο άλλος να θεωρήσει δεδομένο. Κάποιες φορές είναι καλό, κάποιες άλλες κακό, αλλά στο τέλος είναι όμορφο να βλέπεις να διαψεύδονται κάποια προγνωστικά".

- Στην Αθήνα είχατε την ευκαιρία να κερδίσετε τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν τα καταφέρατε. Τι πρέπει να αλλάξετε από εκείνο το παιχνίδι για να χαμογελάσετε αυτή τη φορά;

" Θα πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι και σκληροί. Έχει αλλάξει αρκετά ο Παναθηναϊκός από τότε, έχει νέο προπονητή και παίκτες. Είναι διαφορετικά τα κομμάτια του παζλ, κι αυτό αλλάζει την προσέγγισή μας. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος, με εξαιρετικούς παίκτες και εμπειρία που παίζει μεγάλο ρόλο".

- Έχεις ζήσει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τόσο ως συμπαίκτη όσο και ως προπονητή. Πως βλέπεις την παρουσία του πλέον στους πάγκους;

" Είναι νικητής, πραγματικός. Αυτό είναι το βασικό που τον χαρακτηρίζει τόσα χρόνια, είτε ως παίκτη είτε ως προπονητής. Χαίρομαι πολύ που έχουμε στην ομάδα έναν τέτοιο άνθρωπο, με τόσο ισχυρό χαρακτήρα και θέληση για τη νίκη. Είναι μεγάλο μυαλό στο άθλημα. Το να είμαι παίκτης του τώρα το θεωρώ φυσιολογικό, αυτό είναι η εξέλιξη των πραγμάτων. Από παίκτης να γίνεις προπονητής, ενδεχομένως. Καταλαβαίνει πολύ καλά το άθλημα. Ούτε εγώ, ούτε οι άλλοι πιο παλιοί σαν τον Ρομπέρτας (Γιαφτόκας) και τον Παούλιους (Γιανκούνας) σκεφτόμαστε κάτι γι αυτό. Κοιτάμε μόνο να κάνουμε τη δουλειά μας, όπως πρέπει. Ο ρόλος μας δεν αλλάζει, παραμένουμε παίκτες, γι αυτό οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε ως επαγγελματίες, ανεξάρτητα του τι ιστορία έχουμε πίσω μας μαζί με τον Σαρούνας".

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ