EUROLEAGUE

Ούντριχ: "Δεν φοβόμαστε την πρόκληση"

Ούντριχ: "Δεν φοβόμαστε την πρόκληση"

Ο Μπένο Ούντριχ μίλησε στη Zalgiris TV για τις μονομαχίες των playoffs με τον Ολυμπιακό, προτιμώντας να εστιάσει σε αυτά που πρέπει να κάνει η ομάδα του -κι όχι οι "ερυθρόλευκοι". Οι απουσίες, η "νέα ομάδα" και η άγνοια κινδύνου.

Απέναντι στον Ολυμπιακό, στην αυλαία της regular season, ο Μπένο Ούντριχ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα της Ζάλγκιρις. Με 6 πόντους και 8 ασίστ σε 26'05'' συμμετοχής, αποτέλεσε έναν από τους βασικούς παράγοντες της εκτός έδρας νίκης της λιθουανικής ομάδας. Γι αυτό ενδεχομένως τον προτίμησε η Zalgiris TV προκειμένου να μιλήσει για τις μονομαχίες που ακολουθούν με τους "ερυθρόλευκους", αυτή τη φορά για τα playoffs της EuroLeague.

Ο 36χρονος γκαρντ μπορεί να έλειψε από την Ευρώπη για παραπάνω μια δεκαετία (σ.σ.: το 2004 μετακόμισε στους Σαν Αντόνιο Σπερς), αλλά γνωρίζει καλά τι και πως από τη διοργάνωση. Γι αυτό κιόλας, θα είναι από τους παίκτες που θα κληθούν να δείξουν τον δρόμο στους υπόλοιπους.

" Ξέρουμε ποιους έχουμε απέναντί μας", ήταν η αρχική τοποθέτησή του, πριν συνεχίσει: " Κλείσαμε στο ΣΕΦ τη regular season, σε ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός είχε αρκετές απουσίες. Θα είναι διαφορετική ομάδα στα playoffs, δεδομένου ότι θα έχουν επιστρέψει κάποιοι παίκτες από τραυματισμό. Δεν στεκόμαστε στο ποιος είναι απέναντί μας, αλλά στο ποιοι είμαστε εμείς. Τι πρέπει να κάνουμε, πώς θα ακολουθήσουμε το πλάνο των προπονητών μας. Δεν μας απασχολεί ποιοι θα παίξουν από τον Ολυμπιακό, αλλά πώς θα λειτουργήσουμε εμείς. Είναι σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε καλά σουτ".

Πέραν όλων των άλλων, αναγνώρισε πως " είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις στο ΣΕΦ. Θα υπάρχει πολύς κόσμος στο γήπεδο. Δεν θα έρθει κάτι εύκολα για εμάς στην επίθεση, θα πρέπει να μοιράζουμε σωστά και γρήγορα την μπάλα. Να έχουμε εμπιστοσύνη στον διπλανό μας. Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά δεν φοβόμαστε την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας".

Όσο για την ευκαιρία που έχουν άπαντες στη Ζάλγκιρις να γράψουν ιστορία, οδηγώντας τη λιθουανική ομάδα στο Final Four του Βελιγραδίου; " Έχουμε κάποια έμπειρα παιδιά στο ρόστερ. Είναι διαφορετικό το επίπεδο σε σχέση με την LKL, αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι ένα βήμα μπροστά για όλους η παρουσία στα playoffs. Πριν από το παιχνίδι θα έχουμε κάποιον εκνευρισμό, αλλά αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι αν δεν είσαι στην "τσίτα" σε τέτοιες περιπτώσεις, τότε κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Όλος αυτός ο εκνευρισμός που αναφέρω (εσωτερικά) σε κάνει να παίζεις πιο σκληρά", απάντησε ο Μπένο Ούντριχ.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ