EUROLEAGUE

Ο Μαυροκεφαλίδης έκανε αυτό που δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός

Ο Μαυροκεφαλίδης έκανε αυτό που δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός

Απότομη προσγείωση για τη Ζάλγκιρις μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού Superfoods, αφού η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ηττήθηκε εντός έδρας από τη Λιέτουβος Ρίτας (63-65) στο μεγάλο ντέρμπι της LKL.

Τρεις μέρες μετά τη μεγάλη εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού Superfoods, η Ζάλγκιρις "προσγειώθηκε" απότομα στην LKL. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν το φαβορί στο παιχνίδι με τη Λιέτουβος Ρίτας, αλλά είδε τους φιλοξενούμενους να φεύγουν νικητές από τη Zalgirio Arena (65-63), απαντώντας στο προ ενάμιση μήνα "διπλό" των "πρασίνων" στο Βίλνιους.

Μπορεί ο Τζέιμς Μπαρόν (0/7 σουτ) να ήταν άστοχος και να μην βοήθησε επιθετικά, μπορεί ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης να αγωνίστηκε για μόλις 9'54'' (σ.σ.: είχε 6 πόντους με 0/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο), μπορεί ο Κρις Κράμερ (4 πόντοι, 6 ασίστ, 5 λάθη) να έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, αλλά ακόμη κι έτσι η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Κι αυτό γιατί ο Τράβις Πέτερσον (17 πόντοι με 5/9 σουτ και 6/6 βολές) ήταν εύστοχος, όταν χρειάστηκε, αλλά κι επειδή η άμυνα της Λιέτουβος Ρίτας έβγαλε εκτός ρυθμού πολλά από τα αστέρια της Ζάλγκιρις. Ο Αρτούρας Μιλάκνις είχε στο φινάλε την ευκαιρία να ανατρέψει την κατάσταση και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του με τρίποντο στην εκπνοή (υπό ασφυκτική πίεση), αλλά το τρίποντο που επιχείρησε βρήκε το σίδερο. Όπως τα περισσότερα που επιχείρησε απόψε (1/7).

Για τους ηττημένους, οι μοναδικοί που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων ήταν οι Παούλιους Γιανκούνας (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Βασίλιε Μίσιτς (12 πόντοι, 5 ασίστ), την ώρα που παίκτες όπως ο Εντγκάρας Ουλανόβας (2 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Κέβιν Πάνγκος (7 πόντοι, 4 ασίστ) έμειναν πολύ μακριά από αυτά που έκαναν πριν από τρεις ημέρες, απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 29-30, 51-48, 63-65.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Γιασικεβίτσιους): Ουλανόβας 2, Καβαλιάουσκας 2, Πάνγκος 7 (1), Τουπάν, Ουάιτ 7 (10 ριμπάουντ), Γιανκούνας 18 (7/10 δίποντα, 4/5 βολές, 8 ριμπάουντ), Μιλάκνις 7 (1/7 τρίποντα), Μασιούλις, Βαλίνσκας, Ντέιβις 8, Μποστ, Μίσιτς 12 (2).

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (Κουρτινάιτις): Γιομάντας 4, Εχόντας 14 (6 ριμπάουντ), Μπαρόν (0/7 σουτ), Κράμερ 4 (6 ασίστ), Μαυροκεφαλίδης 6, Λουκάουσκις, Γκιεντράιτις 10 (2), Μάγκντεν 10 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Νορμάντας, Πέτερσον 17 (1).

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ