EUROLEAGUE

Ο Γιασικεβίτσιους δήλωσε αρνητικός για τον πάγκο της Λιθουανίας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παραχώρησε συνέντευξη στη Λιθουανία, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο χρονικό των... συζητήσεων με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για χάρη του Λέο Βέστερμαν, την άρνησή του να καθίσει στον πάγκο της Λιθουανίας και την αγάπη του για τα ταξίδια.

Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στην EuroLeague, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε στο 15min για αυτά που κάνει στη διάρκεια του καλοκαιριού, το τηλεφώνημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που... χάλασε τη βόλτα του στο "Museu Picasso" της Βαρκελώνης και την επαφή με τον Άρβιντας Σαμπόνις για τον πάγκο της Λιθουανία, μετά την αποχώρηση του Νταΐνιους Αντομάιτις.

Αφού εξήγησε πως "το καλοκαίρι δεν βλέπω πολλούς αγώνες, προτιμώ να ταξιδεύω με την οικογένειά μου. Το φετινό καλοκαίρι ήταν αρκετά μακρύ, δεν θέλαμε να μείνουμε σε ένα μέρος, οπότε ταξιδέψαμε αρκετά", αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον προσέγγισε, προκειμένου να τον ρωτήσει για τον Λέο Βέστερμαν.

Ο προπονητής της Ζάλγκιρις εξήγησε πως όλα έγιναν ενόσω περπατούσε στο "Museu Picasso" στη Βαρκελώνη, όταν ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνό του: "Με ενόχλησε όταν ήμουν στο μουσείο, σηκώνω το τηλέφωνο και μου λέει "Σάρας, σκέφτομαι να πάρω τον Λέο από σένα, τι σκέφτεσαι; Του απαντάω να μην τον πάρει, αλλά τον είχε ανάγκη. Και συνεχίζω "τι θα γίνει αν σου πω να μην τον πάρεις;". Γελάμε σε εκείνο το σημείο".

Για να εξηγήσει, μιλώντας πιο σοβαρά πλέον, ότι "δεν μπορούσα να κάνω κάτι για αυτό, είναι ένας παίκτης που πηγαίνει σε ομάδα που διεκδικεί την EuroLeague. Θα έχει καλύτερο μισθό και θα προπονείται από τον καλύτερο προπονητή στην ιστορία".

Όταν πάντως κλήθηκε να σχολιάσει τις εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις της Μπαρτσελόνα το φετινό καλοκαίρι, αρκέστηκε να πει πως "δεν είναι δική μου δουλειά τι κάνουν".

Όσο για την επαφή με τον Άρβιντας Σαμπόνις αναφορικά με τον πάγκο της Λιθουανίας, εξήγησε ότι "δεν ήμουν σίγουρος αν ενδεχόμενη συνάντηση μαζί του, θα άλλαζε την αρχική απόφασή μου. Είμαι ακόμη νέος, θέλω να χαρώ την οικογένειά μου. Έχω ήδη κάνει το καθήκον μου".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ