EUROLEAGUE

Λεκαβίτσιους: "Με τον Πιτίνο προετοιμαζόμασταν λιγότερο απ' ότι έδειχναν τα αποτελέσματα"

Λεκαβίτσιους: "Με τον Πιτίνο προετοιμαζόμασταν λιγότερο απ' ότι έδειχναν τα αποτελέσματα"
EUROKINISSI

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους μίλησε στο σάιτ της Ζάλγκιρις για την διετή θητεία του στον Παναθηναϊκό, τις προπονήσεις με τον Νικ Καλάθη και σύγκρινε τους Πιτίνο, Πασκουάλ.

Έπειτα από δύο χρόνια στην Ελλάδα ο Λούκας Λεκαβίτσιους επέστρεψε στην πατρίδα του αυτό το καλοκαίρι. Ο 25χρονος πόιντ γκαρντ υπέγραψε στην Ζάλγκιρις , έχοντας κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδας, δίχως όμως να έχει και μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Ο ίδιος πάντως μόνο καλές αναμνήσεις έχει από τους "πράσινους", όπως τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο σάιτ της Ζάλγκιρις.

Διαβάστε τι είπε ο Λούκας Λεκαβίτσιους:

Για τα δύο χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα:

" Μου έδωσαν πολλά. Το να πάω σε μία διαφορετική χώρα, σε έναν νέο προπονητή και ομάδα ήταν δύσκολο, αλλά νομίζω ότι με βοήθησε να ωριμάσω. Το καλό ήταν ότι είχαμε πολλούς καλούς παίκτες, οπότε ήταν δύσκολες οι προπονήσεις, το να παίζω κόντρα στον Νικ Καλάθη. Πήρα κάτι από το παιχνίδι τους και μόνο με το που ήμουν τριγύρω τους, βλέποντας πώς παίζουν, πώς αντιμετωπίζουν την πίεση".

Για το πώς ήταν να παίζει με τον Νικ Καλάθη:

" Το απόλαυσα. Παρότι έκανε κάποιες φορές πιο ελαφριές προπονήσεις. Προσπαθούσα πάντα να τον περιορίσω. Ήθελε να χαλαρώσει λιγάκι, αλλά δεν τον άφηνα. Είχε πλάκα. Μετά ανέβαζε ταχύτητα και έπαιζε στο 100%. Είχαμε σφοδρές μονομαχίες στις προπονήσεις. Κέρδισα πολλά από αυτές".

Για τους Τσάβι Πασκουάλ και Ρικ Πιτίνο:

" Ήταν και οι δύο πολύ διαφορετικοί. Μέρα με τη νύχτα. Του Πασκουάλ του άρεσε περισσότερο η τακτική. Προετοίμαζε καλά την ομάδα. Ανέλυε το κάθε σύστημα που είχε η αντίπαλη ομάδα. Ο κόουτς Πιτίνο έδινε πολλή ελευθερία. Είχαμε λιγότερη τακτική. Ίσως και να προετοιμαζόμασταν για τα παιχνίδια λιγότερο απ' ότι έδειχναν τα αποτελέσματα. Παίξαμε πάντως καλύτερα με τον Πιτίνο. Ίσως να χρειαζόμασταν αυτή την ελευθερία".

Για τα παρατσούκλια που του έδωσε ο Πιτίνο:

" Δεν ήταν μόνο το Λουκ Σκάιγουκερ. Ήταν τέσσερα, πέντε. Ήταν δύσκολο για αυτόν να εκφέρει τα επίθετα μας".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ