ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιασικεβίτσιους: "Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού εξαρτάται από τον Καλάθη"

Γιασικεβίτσιους: "Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού εξαρτάται από τον Καλάθη"

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στάθηκε στο πόσο σημαντικός για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι ο Νικ Καλάθης, ενώ στο ΟΑΚΑ (26/10, 21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) είναι πιθανό να έχει για πρώτη φορά στην διάθεσή του τον Ντέρικ Γουόλτον.

Ο Παναθηναϊκός και η Ζάλγκιρις κοντράρονται (26/10, 21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της EuroLeague και ο Σαρούνας Γιασκιβέτσιους επικεντρώθηκε στην συμβολή που έχει ο Νικ Καλάθης στο παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας.

"O Παναθηναϊκός έχει διατηρήσει τον βασικό του κορμό από την περσινή σεζόν. Έχουν παρόμοιες ιδέες και συστήματα. Οταν αγωνίζονται οι αθλητικοί του ψηλοί, κάνουν αλλαγές στην άμυνα. Έπισης, όταν οι Βουγιούκας και Παπαγιάννης είναι στο παρκέ, έχουν κλασσικούς σέντερ. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού εξαρτάται από τον Καλάθη. Δεν σκοράρει μόνο. Με τις πάσες του και με το τρόπο που βλέπει το γήπεδο δημιουργεί πολύ για την ομάδα του. Ένας από τους βασικούς μας στόχους θα είναι να τον περιορίσουμε. Με τις ασίστ του ο Παναθηναϊκός σημειώνει πολλούς εύκολους πόντους. Πρέπει πάντα να έχεις την προσοχή σου, γιατί αλλιώς έπειτα από τις γρήγορες πάσες του θα ακούσεις την μπάλα να σφυρίζει στο αυτί σου", είπε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος αναφερόμενος στο ποσοστό (26,9%) του Πανθηναϊκού στα σουτ τριών πόντων είπε:

"Είναι δύσκολο να πω γιατί ευστοχούν σε λιγότερα τρίποντα. Σε σύγκριση με την περσινή σεζόν απουσιάζει ο Ρίβερς. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Λοτζέσκι θα αγωνιστεί (σ.σ. οι δηλώσεις έγιναν πριν από την προπόνηση του Παναθηναϊκού). Αυτοί είναι δύο πολύ καλοί σουτέρ. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς καλούς παίκτες και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να πληγώσουν την άμυνα μας. Ο Λάνγκφορντ είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ της EuroLeague. Είναι δύσκολο να τον σταματήσεις στο «ένας εναντίον ενός»".

Ο Ντέρικ Γουόλτον ακολούθησε την αποστολή της ομάδας του στην Ελλάδα, αλλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο με την Ζάλγκιρις απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο "Σάρας" πάντως ανέφερε πως "οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι άσχημο, αλλά θα χρειαστεί χρόνο για να αντιληφθεί το τι συμβαίνει εδώ και να καταλάβει τα συστήματα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ