EUROLEAGUE

Γιασικεβίτσιους: "Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την αλλαγή προπονητή"

Γιασικεβίτσιους: "Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την αλλαγή προπονητή"

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (19/11, 19:30) και όσα μπορεί να φέρει η αλλαγή προπονητή, ενώ δεν... κρύφτηκε όσον αφορά την τακτική στην επίθεση.

Μετά τον Ολυμπιακό, ήρθε η σειρά του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να αντιμετωπίσει τη Ζάλγκιρις. Μέσα σε πέντε μέρες, η λιθουανική ομάδα θα βγάλει τα παιχνίδια του πρώτου γύρου της EuroLeague με τις δύο ελληνικές ομάδες, προσδοκώντας βέβαια σε νίκη απέναντι στο τριφύλλι.

Μία μέρα πριν από τη μονομαχία με τον Παναθηναϊκό, το βασικότερο ερωτηματικό που αφορά στη Ζάλγκιρις έχει να κάνει με την παρουσία (ή μη) του Μάριους Γκριγκόνις στη δωδεκάδα. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εξήγησε επ' αυτού πως "θα προσπαθήσει να παίξει. Μέχρι τώρα, αυτή είναι η ενημέρωση που έχουμε. Δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί ακόμη, οπότε δεν έχει αλλάξει κάτι. Μόλις περάσει αυτή η εβδομάδα, μπορεί να κάνει νέες εξετάσεις για να έχουμε μια δεύτερη γνώμη, να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Σύμφωνα με όσα ξέρουμε αυτή την στιγμή πάντως, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει χειρότερα, αλλά δεν γίνεται επίσης καλύτερα".

Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες πρόβλημα με τα δάχτυλα του ποδιού, δεν προπονείται, παρόλ' αυτά έσφιξε τα δόντια για να αγωνιστεί απέναντι στον Ολυμπιακό. Κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί επίσης απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του τριφυλλιού, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σχολίασε πως "είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, σε κάθε θέση. Έχει πολλές επιλογές τόσο στα γκαρντ όσο και στα φόργουορντ, που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνά μας. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε εμφάνιση καριέρας πριν από μερικές ημέρες, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Όπως και να έχει, πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας. Κι οι δύο ομάδες κάνουν scouting. Θα δουν στον Παναθηναϊκό πώς μας "χτύπησε" ο Ολυμπιακός και θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο".

Σε ερώτηση για το πώς περιμένει να παρουσιαστεί το τριφύλλι από την στιγμή που άλλαξε προπονητή, με τον Γιώργο Βόβορα να αναλαμβάνει μετά την αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη, απάντησε: "Μπορείς να πεις διάφορες θεωρίες για το τι μπορεί να φέρει η αλλαγή προπονητή. Κάποιες φορές είναι σοκ, συνήθως βραχυπρόθεσμα φέρνει θετικά αποτελέσματα. Ελπίζουμε πως αυτή τη φορά δεν θα λειτουργήσει έτσι. Είναι δύσκολο να αλλάξεις κάτι σημαντικά, να φέρεις κάτι νέο σε δύο μέρες. Ο προηγούμενος προπονητής αποχώρησε την Παρασκευή, έπαιξαν αγώνα το Σάββατο και είχαν δύο μέρες να προετοιμαστούν για το μεταξύ μας παιχνίδι. Μπορεί να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις σε ένα ή δύο συστήματα, κάποιοι παίκτες μπορεί να λάβουν περισσότερη εμπιστοσύνη από τον νέο προπονητή. Σίγουρα όμως, δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά".

Από εκεί και πέρα, όταν η κουβέντα πήγε στον Νικ Καλάθη, σχολίασε πως "πρέπει να ρισκάρουμε λίγο και να δώσουμε κάτι. Θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε μακριά από τη ρακέτα μας. Ο Τζίμερ Φρεντέτ είναι ένας σπουδαίος σκόρερ, ο ΝτεΣον Τόμας κάνει τρομερή σεζόν μέχρι τώρα, δεν μπορούμε να αφήσουμε να πάει σε απομόνωση".

Τέλος, αναφορικά με τις υψηλές πεντάδες που παρουσιάζει συχνά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, εξήγησε πως "το μέγεθος προκύπτει από το "2" έως το "4" ειδικά όταν ο Τζίμερ Φρεντέτ είναι στον πάγκο. Από την άλλη, όποτε είναι στο παρκέ ο Γιώργος Παπαγιάννης με τον Ίαν Βουγιούκα, οι ομάδες τους "χτυπούν" στο πικ εν ρολ, με σκοπό να τους βγάλουν μακριά από το καλάθι και να δημιουργήσουν ανισορροπία. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς, δεν είναι κάποιο μυστικό. Αλλά γενικά ναι, ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαίος στο μέγεθος".

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ