EUROLEAGUE

Γιαφτόκας: "Ένιωσα μεγάλη πίεση πέρσι"

Γιαφτόκας: "Ένιωσα μεγάλη πίεση πέρσι"

Ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας μίλησε για την απόφασή του να βάλει τέλος στην αθλητική του καριέρα, για να εξηγήσει πως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποτελεί την ασφάλεια του συλλόγου για το παρόν και το μέλλον.

Μετά από είκοσι χρόνια στα γήπεδα, εκ των οποίων τα έξι τελευταία στη Ζάλγκιρις, ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να ολοκληρώσει την καριέρα του ως αθλητή, για να ξεκινήσει μία άλλη. Την παραγοντική.

Ο "καρχαρίας" αποτελεί τον νέο Αθλητικό Διευθυντή της λιθουανικής ομάδας, η οποία τα τελευταία χρόνια φροντίζει να δίνει σημαντικά πόστα σε αθλητές που έχουν φορέσει τη φανέλα της για πολλά χρόνια. Μην ξεχνάμε πως τιμ μάνατζερ είναι ο Παούλιους Μοτιεγιούνας, προπονητής ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και βοηθός προπονητή ο Ντάριους Σονγκάιλα.

Λίγες ημέρες πριν από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό Superfoods (7/12, 20:00), ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας μίλησε στην κάμερα της Zalgiris TV για την απόφασή του να πει αντίο στην αγωνιστική δράση για χάρη της παραγοντικής, εξηγώντας πως " στο τέλος της περσινής σεζόν, δυσκολεύτηκα αρκετά. Είχα πολλή πίεση, ξέροντας πως είχε έρθει το τέλος της καριέρας μου. Φέτος όμως, όταν άρχισαν να δουλεύω, συνειδητοποίησα ότι ήμουν κατάλληλα προετοιμασμένος. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να συνεργαστώ με τόσους ανθρώπους, αλλά μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα όλα έχουν πάει όπως τα περιμέναμε. Όταν μου έγινε η πρόταση και την αποδέχθηκαν, ήξερα ότι έμενα σε ένα περιβάλλον που ήμουν για πάρα πολλά χρόνια".

Δεν έμεινε βέβαια στα δικά του ζητήματα, αφού εν συνεχεία εστίασε σε αυτά που αφορούν την ίδια τη λιθουανική ομάδα: " Ο Σαρούνας (Γιασικεβίτσιους) είναι προπονητής και γνωρίζει ακριβώς τι θέλει. Όταν έχεις ένα τέτοιο άτομο στην ομάδα, αυτό που θέλεις είναι να κάνεις καλά τη δουλειά σου για να το βοηθήσεις να πετύχει τους στόχους του. Φέτος έχουμε αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα, ο προπονητής είναι αρκετά απαιτητικός, αλλά η φιλοσοφία του πέρασε γρήγορα σε όλους. Είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα από πέρσι οι Κέβιν Πάνγκος και Μπροκ Μότουμ, που έκαναν τρομερή σεζόν και ανέλαβαν ηγετικό ρόλο. Είμαι σίγουρος ότι φέτος ο Σαρούνας (Γιασικεβίτσιους) θα κάνει ακόμη καλύτερη δουλειά με τους νεοαποκτηθέντες".

Όταν μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ζάλγκιρις, ανέφερε πως " το μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι ο προϋπολογισμός μας δεν φτάνει στα ύψη. Σε όλα τα υπόλοιπα, είμαστε σε εξαιρετικό επίπεδο. Στην επικοινωνία, τις συνθήκες εργασίας, το προπονητικό επιτελείο και την στήριξη των φιλάθλων. Όποιος παίκτης θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, να υπογράψει συμβόλαιο εκατομμυρίου, ξέρει ότι είμαστε μια καλή επιλογή για εκείνον".

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ