EUROLEAGUE

EuroLeague: Υποψήφιος για την ομάδα της 10ετίας ο Γιανκούνας

EuroLeague: Υποψήφιος για την ομάδα της 10ετίας ο Γιανκούνας
EUROKINISSI

Η EuroLeague ανακοίνωσε ότι ο Παούλιους Γιανκούνας είναι και αυτός υποψήφιος για την κορυφαία ομάδα της 10ετίας 2010-2020 της διοργάνωσης.

Ο Παούλιους Γιανκούνας δεν ήταν ποτέ το μεγάλο όνομα. Ήταν όμως πάντα εκεί για την Ζάλγκιρις, συνεπής σε... εκνευριστικό βαθμό για τους αντιπάλους και ένας από τους πυλώνες της ομάδας για χρόνια. Αυτή η συνέπειά του είναι που είχε ως αποτέλεσμα να τον συμπεριλάβει η EuroLeague στους υποψήφιους για την κορυφαία ομάδα της 10ετίας 2010-2020.

Ο Γιανκούνας αγωνίζεται ανελλιπώς στην EuroLeague από το 2003 μέχρι και φέτος, φορώντας την φανέλα της Ζάλγκιρις όλες αυτές τις σεζόν με εξαίρεση την σεζόν 2009/10 όταν και αγωνίστηκε στην Χίμκι.

Σε αυτό το διάστημα ο Γιανκούνας έχει σημαδέψει αθόρυβα τον θεσμό όσο λίγοι παίκτες, αφού αυτή τη στιγμή είναι ο 3ος σε συμμετοχές και 4ος σε συνολικό χρόνο συμμετοχής, 4ος σκόρερ, 1ος σε αμυντικά ριμπάουντ, 2ος σε σύνολο ριμπάουντ και 5ος στον δείκτη αξιολόγησης στην ιστορία της διοργάνωσης!

Συνολικά στην καριέρα του ο 35χρονος φόργουορντ/σέντερ έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε 324 αγώνες στην EuroLeague, έχοντας σε αυτό το διάστημα 9.3 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ μέσο όρο.

Δείτε VIDEO με μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Γιανκούνας στην διοργάνωση:

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ