EUROLEAGUE

Τουμπέλις: Ο πιτσιρικάς που άναψε φωτιές ανάμεσα σε Ζάλγκιρις και Ρίτας

Τουμπέλις: Ο πιτσιρικάς που άναψε φωτιές ανάμεσα σε Ζάλγκιρις και Ρίτας

Ο Αζουόλας Τουμπέλις της Ρίτας Βίλνιους αποτέλεσε την αφορμή για να ενταθεί η "κόντρα" με τη Ζάλγκιρις, εξαιτίας μίας ασεβούς κίνησης στα αποδυτήρια της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (VIDEO).

Η κόντρα της Ζάλγκιρις με τη Ρίτας Βίλνιους μπορεί να μην φτάνει στα επίπεδα των "αιωνίων" της Ελλάδας, είναι όμως ιδιαίτερα έντονη. Για τα δεδομένα της Λιθουανίας, θα λέγαμε ότι ξεφεύγει από τα όρια κάποιες φορές. Η τελευταία αφορμή για να ανέβουν οι τόνοι δόθηκε από έναν πιτσιρικά της Ρίτας Βίλνιους, ο οποίος προχώρησε σε ασεβή κίνηση στα αποδυτήρια της Ζάλγκιρις.

Ο Αζουόλας Τουμπέλις συμμετέχει στην προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων της Λιθουανίας, με την προετοιμασία να διεξάγεται αυτή την περίοδο στο γήπεδο της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Κοινώς, οι πιτσιρικάδες της "λιέτουβα" χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια των "πράσινων". Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο 18χρονος παίκτης λοιπόν αψήφισε τον γενικό κανόνα που απαγορεύει σε όλους να πατούν το σήμα της Ζάλγκιρις στο κέντρο των αποδυτηρίων. Η λιθουανική ομάδα έχει θεσπίσει έναν άγραφο κανόνα που αφορά στο σήμα, το οποίο ουδείς έχει το δικαίωμα να πατήσει -σε ένδειξη σεβασμού στον σύλλογο. Εκείνος όμως δεν έδειξε να ενστερνίζεται αυτό το γεγονός, φροντίζοντας μάλιστα να πατήσει το σήμα με χαρακτηριστικό τρόπο και, εν συνεχεία, να "ανεβάσει" την συγκεκριμένη κίνηση στα social media.

Το θέμα πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις, με τους ανθρώπους της Ρίτας Βίλνιους να σπεύδουν να ρίξουν τους τόνους, με σκοπό να προστατεύσουν τον αθλητή τους.

" Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ την ενέργεια του παίκτη μας. Έχω ήδη μιλήσει μαζί του για αυτό που έκανε, είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Θα δείξει αμέσως μεταμέλεια και δεν θα ξανακάνει κάτι που δείχνει έλλειψη σεβασμού στον μεγάλο μας αντίπαλο. Η "κόντρα" με τη Ζάλγκιρις αφορά μόνο όσα γίνονται στο παρκέ, κι όχι συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την έννοια του σεβασμού έξω από αυτό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αθλητικός Διευθυντής της ομάδας της πρωτεύουσας, Ρολάντας Γιαρούτις.

Το... κακό βέβαια έχει ήδη γίνει.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ