EUROLEAGUE

Αρτούρας Μιλάκνις: Επάγγελμα σουτέρ

Αρτούρας Μιλάκνις: Επάγγελμα σουτέρ
EUROLEAGUE

Πριν από σχεδόν μία εβδομάδα ο Αρτούρας Μιλάκνις έγινε... viral λόγω της κατσάδας που δέχθηκε από τον Γιασικεβίτσιος. Αυτό δεν τον επηρέασε στο ελάχιστο ωστόσο, κάτι που απέδειξε και κόντρα στη Μπάμπεργκ.

Η προ μίας εβδομάδας σκηνή με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να ουρλιάζει στον Αρτούρας Μιλάκνις έπειτα από το τρίποντο του δεύτερου που “τελείωσε” το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο Λιθουανός γκαρντ έγινε... viral και αντικείμενο πειραγμάτων. Αυτό όμως δεν φαίνεται να τον επηρέασε στο ελάχιστο.

Ο Μιλάκνις δεν ήταν – και δεν θα γίνει ποτέ – σταρ. Ανέκαθεν ήταν ένας καλός ρολίστας, κυρίως γιατί ξέρει κάνει αυτά που του ζητούν και – κυρίως – κάνει ένα πράγμα τέλεια: Σουτάρει τρίποντα. Αυτό του υπαγορεύει πάντα το ένστικτό του. Αυτό του υπαγόρευσε να κάνει στο περίφημο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε. Και αυτό του υπαγόρευσε να κάνει και στο χθεσινό (19/12) παιχνίδι με την Μπάμπεργκ, όπου τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους με 6/9 τρίποντα, με αμφότερες τις επιδόσεις να αποτελούν ρεκόρ καριέρας, στη νίκη της ομάδας του με 88-84 .


Στα 31 του χρόνια ο Μιλάκνις είναι δύσκολο να αλλάξει συνήθειες. Δεν χρειάζεται όμως κιόλας, αφού είναι κατά τεκμήριο ένας από τους πιο φονικούς σουτέρ στην Ευρώπη. Φέτος εξάλλου σουτάρει με το εξαιρετικό 43.3% στα τρίποντα, έχοντας επιχειρήσει τριπλάσια τρίποντα από δίποντα (60 έναντι 18)! Βασικά, συνολικά στην καριέρα του στην EuroLeague έχει επιχειρήσει τριπλάσια τρίποντα από δίποντα, αφού έχει μέχρι στιγμής 211/500 τρίποντα (42.2%) και 74/145 δίποντα (51%)!

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι από τα 211 τρίποντα που έχει ευστοχήσει μέχρι στιγμής όλοι θα θυμούνται για πάντα το τρίποντο που “κλείδωσε” τη νίκη στην Τουρκία επί της Φενέρμπαχτσε. Και ο λόγος θα είναι η... κατσάδα του Σάρας. Όσοι όμως έχουν παρακολουθήσει την πορεία του Λιθουανού γκαρντ όλα αυτά τα χρόνια ξέρουν ότι κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε αυτό που κάνει πάντα: Πρώτα σούταρε και μετά σκέφτηκε. Έτσι κάνουν εξάλλου όλοι οι σουτέρ. Για αυτό και ενίοτε τα... ακούνε. Αυτή όμως είναι και η μοίρα τους.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ