EUROLEAGUE

Συμφώνησε με σπουδαίο σουτέρ η Βαλένθια

Iowa State guard Matt Thomas watches a free throw attempt during the second half of an NCAA college basketball game against Oklahoma State, Tuesday, Feb. 28, 2017, in Ames, Iowa. Iowa State won 86-83. (AP Photo/Charlie Neibergall)
Iowa State guard Matt Thomas watches a free throw attempt during the second half of an NCAA college basketball game against Oklahoma State, Tuesday, Feb. 28, 2017, in Ames, Iowa. Iowa State won 86-83. (AP Photo/Charlie Neibergall) AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL

Ο Ματ Τόμας αναμένεται να γίνει η πρώτη μεταγραφή της Βαλένθια αυτό το καλοκαίρι, με τον 24χρονο γκαρντ να κερδίζει... προαγωγή από την Ομπραντόιρο στην ομάδα του Τσους Βιντορέτα.

Η Βαλένθια ξεκινάει σε μερικές ώρες την προσπάθεια υπεράσπισης των σκήπτρων που κατέκτησε πέρσι στη Liga Endesa (με αντίπαλο στα προημιτελικά την Γκραν Κανάρια), πλην όμως ετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με τον Chema De Lucas, οι "πορτοκαλί" ήρθαν σε συμφωνία με τον Ματ Τόμας, ο οποίος φέτος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ομπραντόιρο.

Παρότι επρόκειτο για την παρθενική σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας, ο απόφοιτος του Iowa State (ήταν συμπαίκτης με τον Γιώργο Τσαλμπούρη για μια σεζόν) έδειξε μεγάλη προσαρμοστικότητα και ικανότητα να μπει στη φιλοσοφία της Liga Endesa. Με 15.4 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 46% στα τρίποντα έκανε αισθητή την παρουσία του, σε σημείο που δεν άργησαν να ξεκινήσουν οι συγκρίσεις, με αρκετούς δημοσιογράφους από την Ισπανία να τον "βαφτίζουν" ως διάδοχο του Τζέισι Κάρολ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ουσία είναι πως ο Τσους Βιντορέτα τον επέλεξε με συνοπτικές διαδικασίες, όντας διατεθειμένος να του δώσει σημαντικό ρόλο στην ομάδα που "χτίζει" για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Κι όλα αυτά την ώρα που η Μπαρτσελόνα, που επίσης έδειξε ενδιαφέρον για τον 24χρονο γκαρντ, αποδείχθηκε εξαιρετικά... αργή στις αντιδράσεις της, με αποτέλεσμα να χάσει τον παίκτη με σχετική ευκολία.

AP Photo/Charlie Neibergall

Πάρτε μια γεύση από τον σουτέρ που έκλεισε η Βαλένθια:

TAGS EUROLEAGUE ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ