EUROLEAGUE

Πρώτο βήμα πρόκρισης για Βαλένθια

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - VALENCIA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - VALENCIA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Βαλένθια πήρε τη νίκη στο παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια (71-56), κι έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά της Liga Endesa.

Το Pabellon Fuente de San Luis έκανε τη δουλειά του (και με το παραπάνω) για τη Βαλένθια, η οποία επιβλήθηκε της Γκραν Κανάρια (71-56) στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση της Liga Endesa.

Οι "πορτοκαλί" βρέθηκαν μπροστά με νταμπλ σκορ (22-11) στο φινάλε της πρώτης περιόδου, είδαν τους φιλοξενούμενους να αντιδρούν άμεσα, αλλά χάρη στην άμυνά τους στο β' μέρος κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση.

Είναι χαρακτηριστικό πως περιόρισαν τους παίκτες του Λούις Κασιμίρο στο 31% εντός παιδιάς, για να φτάσουν στη νίκη που τους φέρνει ένα βήμα μακριά από την τετράδα. Ο Σαμ Βαν Ρόσομ (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ) ήταν ο μοναδικός παίκτης των γηπεδούχων που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων, με τους υπόλοιπους να κάνουν πάντως εξαιρετική δουλειά στα σουτ τριών πόντων (14/32 - 43%) και να στηρίζουν εκεί το μεγαλύτερο μέρος του επιθετικού παιχνιδιού τους.

Ο Μάρκους Έρικσον (11 πόντοι με 3/10 σουτ) και ο Γκαλ Μέκελ (10 πόντοι με 4/11 σουτ) προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τη γενικότερη μετριότητα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Τσάβι Ραμπασέδα (1/7), ο Άλμπερτ Όλιβερ (1/6), ο Οντρέι Μπάλβιν (1/5), ο Οριόλ Παουλί (2/7) και ο Πάμπλο Αγκιλάρ (2/7) τα πήγαν ακόμη χειρότερα...

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 35-36, 50-43, 71-56.

TAGS EUROLEAGUE ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ