EUROLEAGUE

Κοντά στη Βαλένθια ο Ρούντεζ

Orlando Magic forward Damjan Rudez (3) dribbles the ball during the second half of an NBA basketball game against the Atlanta Hawks in Orlando, Fla., on Saturday, Feb. 25, 2017.The Magic won 105-86. (AP Photo/Reinhold Matay)
Orlando Magic forward Damjan Rudez (3) dribbles the ball during the second half of an NBA basketball game against the Atlanta Hawks in Orlando, Fla., on Saturday, Feb. 25, 2017.The Magic won 105-86. (AP Photo/Reinhold Matay) AP PHOTO/REINHOLD MATAY

Μετά από τρία χρόνια στο ΝΒΑ, ο Ντάμιαν Ρούντεζ είναι έτοιμος να επιστρέψει στη Liga Endesa. Όχι για τη Σαραγόσα, στην οποία αγωνίστηκε στο παρελθόν (2012-'14), αλλά για τη Βαλένθια, η οποία αναζητούσε παίκτη στο "4".

Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών και οι λίγες λύσεις που υπάρχουν στην γραμμή των ψηλών κατέστησαν επιτακτική ανάγκη τη μεταγραφική ενίσχυση για τη Βαλένθια, κάτι που άλλωστε επεσήμανε τις προηγούμενες ημέρες με δηλώσεις του ο Τσους Βιντορέτα. Ο προπονητής των "νυχτερίδων" είχε εξηγήσει πως " ψάχνουμε ένα "τεσσάρι" για τη front line, δεδομένου ότι έχουμε ένα σημαντικό κενό εκεί. Στόχος μας είναι να βρούμε παίκτη μέσα στην εβδομάδα, για να τον εντάξουμε το συντομότερο δυνατό στο σύστημα".

Κι όπως φαίνεται, η επιθυμία του έμπειρου τεχνικού υλοποιήθηκε αφού -σύμφωνα με το Solobasket - η Βαλένθια είναι κοντά σε συμφωνία με τον Ντάμιαν Ρούντεζ. Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ πέρασε την τελευταία τριετία στο ΝΒΑ, δίχως όμως να εξασφαλίσει συμβόλαιο για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Έτσι, πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη, υπογράφοντας αρχικά "ανοιχτό συμβόλαιο" με την Τσιμπόνα.

Η μοίρα τα έφερε έτσι όμως, ώστε να μην μείνει για πολύ στην κροατική ομάδα, αφού προέκυψε σχεδόν άμεσα ενδιαφέρον από τους Πρωταθλητές Ισπανίας. Ο ύψους 2μ08 φέρεται να είναι προ των πυλών του "Pabellon Fuente de san Luis", για συμβόλαιο συνεργασίας. Δεν πρόκειται πάντως να τον δούμε στα πορτοκαλί αυτή την εβδομάδα, αφού δεν προλαβαίνει να ενταχθεί στο σύνολο της Βαλένθια για τον αγώνα με την Ουνικάχα Μάλαγα (27/10, 22:00).

AP Photo/Reinhold Matay

TAGS EUROLEAGUE ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ