EUROLEAGUE

Δεύτερο διπλό για τη Νταρουσάφακα!

Δεύτερο διπλό για τη Νταρουσάφακα!

Μετά τη νίκη της στο Βελιγράδι, επί του Ερυθρού Αστέρα, η Νταρουσάφακα πήρε και δεύτερο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα, αυτή τη φορά στο Καζάν απέναντι στην Ούνικς.

Ο Κέβιν Λάνγκφορντ έκανε ό,τι μπορούσε, ο Αντόν Πονκρασόφ έγραψε ρεκόρ καριέρας (πριν τραυματιστεί), όμως η Ούνικς Καζάν έχασε για τρίτη φορά σε ισάριθμους αγώνες στη φετινή EuroLeague. H Νταρουσάφακα πανηγύρισε από την πλευρά της για δεύτερη φορά, καθώς πήρε τη νίκη (94-87) με τον Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ να κρατά στο τέλος το προβάδισμα και να οδηγεί την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ με ψυχραιμία στο αποτέλεσμα.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Διαβάστε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές

Ο MVP

Θα ήταν άδικο να πάρει ένας παίκτης της Νταρουσάφακα το συγκεκριμένο βραβείο. Ο Μπιρκάν Μπατούκ έβαλε δυο τρίποντα για να ανοίξει τη διαφορά, ο Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ πήρε τη σκυτάλη, ενώ ο Ογκούζ Σαβάς ήταν εκείνος που ισορρόπησε το ματς στο ξεκίνημά του. Την ίδια ώρα, ο Γουίλ Κλάιμπερν απογοήτευε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην ετοιμότητα της Νταρουσάφακα στην τέταρτη περίοδο, όταν κυκλοφόρησε με ψυχραιμία τη μπάλα, βρήκε τον ελεύθερο παίκτη, το ελεύθερο σουτ και τις ιδανικές προϋποθέσεις. Η Ούνικς, από την άλλη, έμεινε ξανά στο φινάλε από δυνάμεις, τα περίμενε όλα από τον Κιθ Λάνγκφορντ και έδειξε ότι δεν μπορεί να πετύχει πολλά αν δεν βάλει περισσότερους παίκτες στην εξίσωση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα με την Φενέρμπαχτσε (πήρε 20 ριμπάουντ, τρίτη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της στη διοργάνωση, στη νίκη στη Βαρκελώνη), έτσι και απόψε, η φιλοξενούμενη ομάδα κέρδισε έχοντας τραγική επίδοση στον τομέα των "σκουπιδιών". Οι Τούρκοι μάζεψαν μόλις 18 (!!!), την ώρα που οι Ρώσοι είχαν 16 επιθετικά ριμπάουντ και συνολικά 34.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Δεύτερο διπλό για τη Νταρουσάφακα!

Το ξεκίνημα της Ούνικς ήταν εκπληκτικό, όμως οι Τούρκοι ισορρόπησαν γρήγορα και με κορυφαίο τον Ογκούζ Σαβάς ακολούθησαν στον ίδιο ρυθμό. Το 29-28 της πρώτης περιόδου ήταν αποτέλεσμα ενός εξαιρετικού διαστήματος των δυο ομάδων, με τους Λάνγκφορντ - Πονκρασόφ (έκανε ρεκόρ καριέρας στη EuroLeague με 14 πόντους ΠΡΙΝ "βγει" το ημίχρονο) να κάνουν τη διαφορά για τους γηπεδούχους, την ώρα που η ομάδα του Μπλατ στηριζόταν περισσότερο στον πλουραλισμό της.

Άντερσον και Γουαναμέικερ έβαλαν μπροστά (57-62) τους Τούρκους λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, πριν ο Μπιρκάν Μπατούκ πετύχει διαδοχικά τρίποντα για το 59-70 και το 63-73. Η Νταρουσάφακα είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, ο Γουιλμπέκιν έβαλε κι άλλο μακρινό σουτ για το +13 στο 33' και κάπου εκεί η Ούνικς κατάλαβε πως δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Όσο κι αν πάλευε ο Κολόμ, όσο κι αν ήθελε με ένα δικό του ξέσπασμα να πετύχει ένα μικρό μπασκετικό θαύμα.

Τα δεκάλεπτα: 29-28, 47-46, 59-65, 87-94

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE OΥΝΙΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ