EUROLEAGUE

Αγώνας που ξυπνάει αναμνήσεις για Πλάθα

Αγώνας που ξυπνάει αναμνήσεις για Πλάθα

Η Ουνικάχα Μάλαγα υποδέχεται τη Ζάλγκιρις (14/11, 21:45) με τον Τζοάν Πλάθα να βρίσκει απέναντί του τη μοναδική ομάδα στην οποία εργάστηκε μακριά από την Ισπανία.

Το παιχνίδι της Ουνικάχα Μάλαγα με τη Ζάλγκιρις (14/11, 21:45) δεν είναι η πιο εμπορική της βραδιάς, είναι όμως ιδιαίτερης σημασίας και αξίας για τον προπονητή των γηπεδούχων. Βλέπετε, ο Τζοάν Πλάθα θα βρει απέναντί του τη μοναδική μη ισπανική ομάδα στην οποία εργάστηκε.

Ήταν πριν από πέντε χρόνια (2012-'13) όταν ο έμπειρος τεχνικός αποφάσισε να αφήσει τη Liga Endesa για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην LKL. Παρά τις ενστάσεις που υπήρχαν περί της απειρίας του από οτιδήποτε συμβαίνει μακριά από τη χώρα του όμως, παρήγαγε έργο. Κι αυτό αποτυπώθηκε κατά βάση στην πορεία της Ζάλγκιρις στην EuroLeague.

Οι "πράσινοι" έκαναν εντυπωσιακή εκκίνηση στη διοργάνωση, μετρώντας 8/10 στη regular season. Μεταξύ των θυμάτων τους κι ο Ολυμπιακός, τον οποίο είχαν νικήσει με άνεση στο ΣΕΦ (79-63), δείχνοντας πως μπορούν να κάνουν την έκπληξη στη διοργάνωση. Η πορεία τους στο Top 16 δεν ήταν όμως εξίσου καλή, με αποτέλεσμα να έρθει ο αποκλεισμός. Αυτό που παραμένει αναμφισβήτητο όμως είναι η πολύ καλή εικόνα που είχε δείξει η λιθουανική ομάδα, στην καλύτερη πορεία της στην EuroLeague μέχρι... πέρσι, που ανέλαβε τις τύχες της ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Κι όλα αυτά δίχως να έχει πολύ δυνατό ρόστερ. Παρεμπιπτόντως, πολλοί από τους παίκτες που εμπιστεύθηκε εκείνη τη χρονιά είχαν περάσει ή πέρασαν τα επόμενα χέρια από τα μέρη μας. Ο λόγος για τους Ιμπραΐμ Τζάαμπερ (Αιγάλεω), Όλιβερ Λαφαγιέτ (Ολυμπιακός), Τρεμέλ Ντάρντεν (Ολυμπιακός), Τάντας Κλιμαβίτσιους (Ολύμπια Λάρισας), Ρομπέρτας Γιαφτόκας (Παναθηναϊκός) και Ντόνι ΜακΓκραθ (Αιγάλεω, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ).

Κι όταν τελείωσε η μονοετής περιπέτειά του στο Κάουνας, ήρθε η... Ουνικάχα Μάλαγα. Στην ισπανική ομάδα βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2013, έχοντας παρουσιάσει κι εκεί πολύ σημαντικό έργο. Με αποκορύφωμα φυσικά την κατάκτηση του EuroCup πέρσι, σε βάρος της Βαλένθια, και την επιστροφή των "πράσινων" στην EuroLeague. Απόψε όμως, οι συναισθηματισμοί θα πρέπει να μπουν στην άκρη, για να... γίνει η δουλειά στο "Martin Carpena".

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΛΑΓΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ