EUROLEAGUE

Ρότσεστι - Φελντέιν: Το πιο παραγωγικό δίδυμο της EuroLeague

Ρότσεστι - Φελντέιν: Το πιο παραγωγικό δίδυμο της EuroLeague

Το Spor24.gr γράφει για το δίδυμο των Τέιλορ Ρότσεστι και Τζέιμς Φελντέιν, που είναι το "Α" και το "Ω" για τον Ερυθρό Αστέρα στην EuroLeague. Η ποσοστιαία επίδραση στο επιθετικό παιχνίδι των "ερυθρολεύκων" και η κορυφή στη διοργάνωση.

Την τρίτη εκτός έδρας νίκη του στην EuroLeague αναζητά το βράδυ (21/12, 20:00) στην Aleksandar Nikolic Hall o Παναθηναϊκός Superfoods. Μετά τον Ολυμπιακό και την Αναντολού Εφές, οι "πράσινοι" θέλουν να ρίξουν στο καναβάτσο τον Ερυθρό Αστέρα, για να διατηρηθούν στην τετράδα της κατάταξης και να βάλουν πλώρη για ακόμη καλύτερες μέρες στη διοργάνωση.

Το έργο της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ είναι πολύ δύσκολο βέβαια, αφού απέναντί τους θα βρεθεί μια ομάδα που ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της κάθε φορά που παίζει μπροστά στον κόσμο της, την ώρα που θα απουσιάσουν οι δύο πιο σημαντικοί παίκτες της στο "1" και το "2". Ο λόγος για τους Νικ Καλάθη και Νίκο Παππά, που έμειναν στην Αθήνα -για διαφορετικούς λόγους. Κάπως έτσι, ο βαθμός δυσκολίας της αποψινής αποστολής ανεβαίνει κατακόρυφα.

Ενώ λοιπόν ο Παναθηναϊκός Superfoods θα στερηθεί των υπηρεσιών των δύο βασικών του παικτών στην περιφέρεια, ο Ερυθρός Αστέρας θα επιδιώξει να στηριχθεί στο δικό του δίδυμο για να πάρει τη νίκη. Ο Τέιλορ Ρότσεστι και ο Τζέιμς Φελντέιν έφτασαν το καλοκαίρι στο Βελιγράδι με σκοπό να ηγηθούν της νέας προσπάθειας που κάνουν οι "ερυθρόλευκοι", κάνοντας μέχρι στιγμής τη δουλειά για την οποία αποκτήθηκαν. Ηγούνται!

Ο Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην απόδοση των δύο παικτών, τόσο σε εκτελεστικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Με την ποιότητα να μην περισσεύει και τις επιλογές να είναι λίγες, όσα περισσότερα κάνουν οι δύο παίκτες, τόσο καλύτερα αποδίδει η σερβική ομάδα στο παρκέ. Κάτι που επιβεβαιώνεται από τους αριθμούς, αφού μιλάμε για το πιο παραγωγικό περιφερειακό δίδυμο της EuroLeague!

Ρότσεστι - Φελντέιν: Το πιο παραγωγικό δίδυμο της EuroLeague

Οι αριθμοί αναφέρουν ότι πετυχαίνουν το 36.5% των εντός παιδιάς σουτ, ενώ μοιράζουν το 50.5% των ασίστ του Ερυθρού Αστέρα. Το πρώτο ποσοστό τους φέρνει στην σχετική κορυφή της EuroLeague, με το δεύτερο να τους τοποθετεί στην τέταρτη θέση της αντίστοιχης στατιστικής κατηγορίας. Πίσω μόνο από τη Ζάλγκιρις, τη Φενέρμπαχτσε και τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Γι αυτό λοιπόν, ο Νο1 στόχος του Τσάβι Πασκουάλ είναι ο περιορισμός της δράσης των Τέιλορ Ρότσεστι και Τζέιμς Φελντέιν. Μπορεί αριθμητικά οι "πράσινοι" να μην είναι όσοι θα ήθελε ο 45χρονος τεχνικός, αλλά -όπως έχει εξηγήσει κι ο ίδιος- η ουσία αφορά σε όσους είναι έτοιμοι να προσφέρουν, κι όχι σε αυτούς που λείπουν. Γι αυτό, οι εναπομείναντες διαθέσιμοι παίκτες θα πρέπει να προσφέρουν σημαντικά, κυρίως αμυντικά.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους και ο Μάρκους Ντένμον θα επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης, με τους Ματ Λοτζέσκι, Κέι Σι Ρίβερς και Θανάση Αντετοκούνμπο να αποτελούν τις υπόλοιπες λύσεις.

Αναλυτικά ο πίνακας με την ποσοστιαία προσφορά κάθε περιφερειακού διδύμου της EuroLeague επί του συνόλου της ομάδας τους:

Ρότσεστι - Φελντέιν: Το πιο παραγωγικό δίδυμο της EuroLeague
TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ