EUROLEAGUE

Ερυθρός Αστέρας: Συμφωνία με τον Κεϊλίν Λούκας

Memphis Grizzlies guard Kalin Lucas (27) plays in the second half of a preseason NBA basketball game Wednesday, Oct. 22, 2014, in Memphis, Tenn. (AP Photo/Brandon Dill)
Memphis Grizzlies guard Kalin Lucas (27) plays in the second half of a preseason NBA basketball game Wednesday, Oct. 22, 2014, in Memphis, Tenn. (AP Photo/Brandon Dill) AP PHOTO/BRANDON DILL

Πρώτα δάνεισε δύο παίκτες στην FMP κι εν συνεχεία ο Ερυθρός Αστέρας είναι έτοιμος να υπογράψει τον Κεϊλίν Λούκας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η σφαλιάρα που δέχθηκε από τη Μόρναρ Μπαρ κι ο -ορατός πλέον- κίνδυνος να χάσει τα playoffs της ABA Liga, έφεραν τον Ερυθρό Αστέρα μπροστά στην ανάγκη ακόμη μίας προσθήκης. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν σταματήσει φέτος να κάνουν αλλαγές, με τον Ντράγκαν Σάκοτα -λίγες μόλις ημέρες μετά τον δανεισμό του Φίλιπ Τσόβιτς και του Όγκνιεν Κούζμιτς στην FMP- να αποφασίζει την απόκτηση του Κεϊλίν Λούκας για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο 30χρονος πόιντ γκαρντ βρέθηκε την περσινή σεζόν στη G-League, έχοντας 21.9 πόντους (με 39.7% στα τρίποντα), 3.3 ριμπάουντ και 6.4 ασίστ κατά μέσο όρο. Φέτος όμως δεν είχε καταφέρει να βρει το συμβόλαιο που θα τον καλύψει, υποχρεώθηκε να μείνει εκτός για μερικούς μήνες, έως ότου προκύψει η πρόταση του Ερυθρού Αστέρα.

Έτσι, μετά την Ελλάδα (Ολυμπιακός), την Τουρκία (Μπάνβιτ, Άνκαρα) και το Ισραήλ (Χάποελ Ιερουσαλήμ), ο Κεϊλίν Λούκας θα αγωνιστεί σε τέταρτη ευρωπαϊκή χώρα. Θα έχει μάλιστα δικαίωμα συμμετοχής στην EuroLeague, δεδομένου ότι η σχετική προθεσμία για δηλώσεις νέων παικτών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση εκπνέει στις 26 Φεβρουαρίου.

Ο παίκτης αναμένεται να ενταχθεί στο προπονητικό πρόγραμμα των ερυθρολεύκων μετά την ολοκλήρωση του Kupa Radivoj Korać, το οποίο διεκδικεί αυτές τις ημέρες ο Ερυθρός Αστέρας.

AP Photo/Brandon Dill

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ