EUROLEAGUE

Τρεις οι επιλογές της Ρεάλ Μαδρίτης για τον "άσο"

Real Madrid's coach Pablo Laso reacts during the Euroleague Final-Four basketball game final with Olympiacos at the O2 Arena, in London, Sunday, May 12, 2013. Olympiacos defeated Real Madrid 100-88. (AP Photo/Matt Dunham)
Real Madrid's coach Pablo Laso reacts during the Euroleague Final-Four basketball game final with Olympiacos at the O2 Arena, in London, Sunday, May 12, 2013. Olympiacos defeated Real Madrid 100-88. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Ο τραυματισμός του Σέρχιο Γιούλ άλλαξε τα δεδομένα στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την "AS" να στέκεται σε τρεις περιπτώσεις παικτών που απασχολούν τον Πάμπλο Λάσο.

Από την στιγμή που ο Σέρχιο Γιούλ τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί γόνατο , ήταν σαφές πως τα δεδομένα θα άλλαζαν για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πάμπλο Λάσο είδε τον βασικό αγωνιστικό άξονα της ομάδας του να χάνει το μεγαλύτερο μέρος της νέας αγωνιστικής περιόδου, γεγονός που κατέστησε απαραίτητη τη μεταγραφική ενίσχυση στην περιφέρεια.

Η "Βασίλισσα" έχει πλέον στο "1" τους Λούκα Ντόντσιτς και Φακούντο Καμπάσο (σ.σ.: γύρισε από δανεισμό), όπερ και σημαίνει πως -και αριθμητικά να το δει κάποιος- πρέπει να γίνει κάποια προσθήκη. Όπως αναφέρει η " AS " με σημερινό της (29/8) δημοσίευμα, ο Πάμπλο Λάσο έχει ξεχωρίσει τρεις περιπτώσεις σε πρώτη φάση. Τρεις περιπτώσεις που έχουν πολύ διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αλλά και υπόβαθρο, για να προκύψει συμφωνία.

Το όνομα του Σαμ Βαν Ρόσομ, για παράδειγμα, έχει διαρρεύσει εδώ και αρκετές ημέρες. Ο 31χρονος πλεϊμέικερ γνωρίζει καλά τη Liga Endesa, έχοντας αγωνιστεί με επιτυχία σε Σαραγόσα (2010-'13) και Βαλένθια (2013-'17), πλην όμως οι δύο σοβαροί τραυματισμοί στο αριστερό γόνατο (και τα ισάριθμα χειρουργεία) δημιουργούν δεύτερες σκέψεις στους ανθρώπους της Ρεάλ Μαδρίτης. Γι αυτό κιόλας, παρότι αποτελεί την πιο εύκολη περίπτωση (όντας ελεύθερος) δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία απόκτησής του.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Ταϊρίς Ράις, που έχει έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου με την Μπαρτσελόνα, αλλά βρίσκεται -από τον Ιούνιο- στην transfer list αφού δεν υπολογίζεται. Ο Αθλητικός Διευθυντής των "μπλαουγκράνα", Νάτσο Ροντρίγκεθ, σημείωσε άλλωστε σήμερα (29/8) πως ο παίκτης έχει ενημερωθεί από την αρχή του καλοκαιριού ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας και ότι είναι σε θέση να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Όσο όμως το συμβόλαιό του παραμένει σε ισχύ, αυτό δεν είναι εύκολο. Βλέπετε, δεν δείχνει διάθεση να αποχωρήσει από το "Παλάου Μπλαουγκράνα" δίχως να αποζημιωθεί, όπως επίσης δίχως να βρει νέα ομάδα, στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο (βλ. EuroLeague).

Όσο για τον ευσεβή πόθο του Πάμπλο Λάσο; Πρόκειται για τον Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος ανήκει στους Atlanta Hawks με το συμβόλαιό του για τον επόμενο χρόνο να ανέρχεται στα 2.500.000 δολάρια. Κι από την στιγμή που πρόκειται για εγγυημένο συμβόλαιο, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο (έως απίθανο) να προκύψει η προοπτική της επιστροφής στην Ευρώπη, ακόμη κι αν πληρωθεί αδρά.

AP Photo/Matt Dunham

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ