EUROLEAGUE

Τα παπούτσια του Ντόντσιτς είναι πιο "καυτά" από τον ίδιο

24/11/2017 Panathinaikos Vs Real Madrid for Turkish Airlines Euroleague season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
24/11/2017 Panathinaikos Vs Real Madrid for Turkish Airlines Euroleague season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Τον Λούκα Ντόντσιτς τον ξέρουν όλοι. Την ιστορία πίσω από τη... μανία που έχει με τα παπούτσια όμως, όχι. Το Sport24.gr βρήκε τον άνθρωπο που τον ακολουθεί κατά πόδας με σκοπό να αποσπάσει το "κλικ" που θα κάνει τη διαφορά (pics).

Εδώ και μια διετία, όλη η Ευρώπη μιλάει για τον Λούκα Ντόντσιτς. Σε τέτοιο βαθμό που θεωρείται ήδη ένας από τους πέντε καλύτερους παίκτες της EuroLeague, κι ένας από τους βασικούς διεκδικητές του Νο1 στο NBA Draft του 2018.

Το ταλέντο του, η οξυδέρκεια που παρουσιάζει και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει κάθε κατάσταση στο παρκέ αρκούν για να τον αναγάγουν σε ένα από τα μεγαλύτερα "προϊόντα" που έχει γεννήσει η γηραιά ήπειρος. Κι ας μην έχει γίνει ακόμη ούτε... είκοσι ετών.

Κι αν όλοι κοιτούν τι κάνει με την μπάλα στα χέρια, υπάρχει κάποιος που εστιάζει στα... πόδια του. Ο Εμίλιο Κόμπος ( σ.σ.: δεξιά στη φωτογραφία) δεν είναι ένας ακόμη φωτογράφος, είναι αυτός που έχει τη δυνατότητα να συναναστρέφεται με το wonderkid της Ρεάλ Μαδρίτης και να τον ακολουθεί κατά πόδας προκειμένου να αποσπάσει το "κλικ" που θα κάνει τη διαφορά. Όχι τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά σε... στυλιστικό.

Τα παπούτσια του Ντόντσιτς είναι πιο "καυτά" από τον ίδιο
EC

Πριν από τις λεπτομέρειες τις ιστορίες, να πούμε ότι πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο φωτογράφο, που βρίσκεται δύο δεκαετίες στα γήπεδα. Αρχικά μέσω του "Gigantes del Basket" κι από εκεί στα σπουδαιότερα γεγονότα της πορτοκαλί μπάλας ανά τον πλανήτη. Από τη Liga Endesa και το Eurobasket μέχρι την EuroLeague και το ΝΒΑ. Στο... βιογραφικό του υπάρχουν ένα κάρο μεγάλα παιχνίδια.

Πλέον κυκλοφορεί ως φωτογράφος συνεργαζόμενος με τη Liga Endesa, την EuroLeague κι από εκεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, ως ο άνθρωπος που παρουσιάζει τον Λούκα Ντόντσιτς ενδεχομένως καλύτερα από κάθε άλλον. " Από τα καλά της δουλειάς είναι οι φιλίες που έκανα με μερικούς από τους σπουδαιότερους παίκτες της Ισπανίας, όπως ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο Χοσέ Μανουέλ Καλντερσόν, ο Σέρχιο Γιουλ, ο Φελίπε Ρέγιες κι οι Πάου και Μαρκ Γκασόλ", εξηγεί στο Sport24.gr ο Εμίλιο Κόμπος.

Φυσικά, δεδομένου του γεγονότος πως καλύπτει σχεδόν όλα τα παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα μπορούσε παρά να μην προσθέσει στη... λίστα με τους φίλους τον Λούκα Ντόντσιτς. Η επαφή τους δεν προέκυψε πάντως από την στιγμή που ο 19χρονος γκαρντ έγινε αστέρας της ισπανικής ομάδας, αλλά από πολύ παλιά. " Τον γνωρίζω από τότε που έπαιζε με τους μικρούς της Ρεάλ Μαδρίτης, γιατί ήμουν αυτός που κάλυπτε φωτογραφικά τους αγώνες του συλλόγου, από τα πιο μικρά παιδιά μέχρι τους άνδρες. Γρήγορα κατάλαβα ότι ήταν κάτι ιδιαίτερο ως ταλέντο, κάτι μοναδικό", αναφέρει για να προσθέσει πως όλο αυτό πήγαζε από το γεγονός πως " συμπεριφερόταν με ιδιαίτερο τρόπο στο γήπεδο. Δεν έχανε τον ρυθμό του, έπαιζε με την ίδια επιτυχία σε όλο το σαραντάλεπτο".

Τα παπούτσια του Ντόντσιτς είναι πιο "καυτά" από τον ίδιο
EMILIO COBOS

Ξέρει ότι έχω μεγάλη μανία με τα παπούτσια, οπότε πλέον όταν είναι να φορέσει ένα ιδιαίτερο ζευγάρι, μου στέλνει μήνυμα να με προειδοποιήσει. Πρόσφατα μου είχε γράψει "πρόσεχε σήμερα, αυτά που θα φορέσω είναι... φωτιά" (γελάει).

Υπάρχουν παραγγελιές ή όλα είναι θέμα δικής του πρωτοβουλίας; " Κι από τα δύο, θα σου έλεγα. Κατά βάση, κοιτάζει ο ένας τον άλλον στη διάρκεια της προθέρμανσης και κάθεται επίτηδες σε συγκεκριμένες στάσεις, για να βγάλω φωτογραφία τα παπούτσια του. Στην αρχή του ζητούσα εγώ να πάρει μια πόζα, πλέον όλα γίνονται αυτόματα", απαντάει ο Εμίλιο Κόμπος, ο οποίος έχει τη... λόξα με τα αθλητικά παπούτσια.

Γιατί όμως τόσο πολύ; " Πάντα τα αγαπούσα, άρχισα να παρακολουθώ πιο στενά το άθλημα όταν ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε στους πρώτους τελικούς της καριέρας του. Τότε που φορούσε τα Jordan VI. Τρελάθηκα με αυτά τα παπούτσια, κι από εκεί... κόλλησα. Σε κάθε αγώνα που πηγαίνω παρατηρώ τα παπούτσια των παικτών μήπως βρω κάτι ιδιαίτερο. Για παράδειγμα όταν ο Παναθηναϊκός Superfoods έπαιξε με τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν από ενάμιση μήνα, είδα ότι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο φορούσε τα "Nike Kyrie 4" κι ο Μάικ Τζέιμς τα "Nike Kobe AD" με πινελιές από τα χρώματα των Phoenix Suns, στους οποίους έπαιξε φέτος".

  in action during the 2017/2018 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 25 game between Real Madrid and Panathinaikos Superfoods Athens at Wizink Arena on March 8, 2018 in Madrid, Spain.
in action during the 2017/2018 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 25 game between Real Madrid and Panathinaikos Superfoods Athens at Wizink Arena on March 8, 2018 in Madrid, Spain. EB VIA GETTY IMAGES

- Τα παπούτσια του Μάικ Τζέιμς από την αναμέτρηση στο WiZink Center της Μαδρίτης

Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν, το ένα έφερε το άλλο. Κι από την στιγμή που κι ο ίδιος ο Λούκα Ντόντσιτς σιγοντάρει αυτή την "τρέλα", δεν θα μπορούσε παρά να προκύψει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. " Όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους πάνω του, παρακολουθούν κάθε κίνησή του. Οπότε αντίστοιχα είναι ένα εξαιρετικό "μοντέλο" για τις αθλητικές εταιρείες", αναφέρει ο Emilio Cobos, πριν επισημάνει ότι " ο Λούκα έχει συμβόλαιο με τη Nike International, κάτι που στην Ισπανία τουλάχιστον δεν συμβαίνει με παίκτες όπως ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ή ο Σέρχιο Γιουλ. Αντιλαμβάνεσαι για τι μέγεθος μιλάμε. Νομίζω ούτε καν ο Βασίλης Σπανούλης έχει ένα συμβόλαιο σαν το δικό του με αθλητική εταιρεία".

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά " ενώ κατά βάση η Nike στέλνει στους παίκτες τα παπούτσια που η ίδια προτιμά να φοράνε, εννοώ το μοντέλο, με τον Λούκα είναι διαφορετικά. Φοράει αυτό που θέλει. Θα σου πω για παράδειγμα ότι φέτος φόρεσε τα "PG2 March Madness" (σ.σ.: παπούτσια με την υπογραφή του Πολ Τζορτζ) πριν καν βγουν επίσημα στην αγορά. Είναι τρελό όλο αυτό"!

Τα παπούτσια του Ντόντσιτς είναι πιο "καυτά" από τον ίδιο
EMILIO COBOS

Έχει έρθει σε επαφή με έναν διάσημο καλλιτέχνη που ειδικεύεται σε... ειδικές παραγγελίες, τον "Kickstradomics". Είναι ο ίδιος που κάνει τέτοιες δουλειές για παίκτες όπως ο Τζέιμς Χάρντεν, ο Ντουέιν Ουέιντ και ο Ντάμιαν Λίλαρντ. Όταν ρώτησε λοιπόν τον Λούκα τι του αρέσει, αυτός του απάντησε "το Dragon Ball". Λίγες ημέρες μετά είχε τα δικά του customized παπούτσια", αποκαλύπτει ο άνθρωπος που καταγράφει κάθε... βήμα του Λούκα Ντόντσιτς εντός παρκέ.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν γίνει viral στα social media της Ισπανίας. Κι ενώ οι μονομαχίες με τον Παναθηναϊκό Superfoods για τα playoffs της EuroLeague βρίσκονται προ των πυλών, ο Εμίλιο Κόμπος προειδοποιεί: " Σίγουρα μέχρι το τέλος της σεζόν θα βάλει κι άλλα customized παπούτσια. Δεν ξέρω πότε. Στο ΟΑΚΑ πάντως, καλό είναι να έχετε το νου σας"!

Τα παπούτσια του Ντόντσιτς είναι πιο "καυτά" από τον ίδιο

* Photo Credits για την κεντρική φωτογραφία: Tourette Photography

** Όλες οι φωτογραφίες εντός του κειμένου προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του Εμίλιο Κόμπος

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ