EUROLEAGUE

Τα "μανταρίνια" του Γιουλ με την Μπιλμπάο

Τα "μανταρίνια" του Γιουλ με την Μπιλμπάο

Ο Σέρχιο Γιουλ και ο Τζέισι Κάρολ έκαναν νέο ρεκόρ στην ιστορία της Liga Endesa, με τα 14/20 τρίποντα που είχαν κόντρα στην Μπιλμπάο. Δείτε τα "μανταρίνια" του ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης (VIDEO).

Πρώτα απ όλα, να εξηγήσουμε -για τους πονηρούς- ότι ο τίτλος δεν περιέχει κάτι περίεργο. Κι εξηγούμαστε: στην Ισπανία έχουν βρει ειδική ονομασία για τα τρίποντα που βάζει ο Σέρχιο Γιουλ με πολύ μεγάλη καμπύλη κι εκτός ισορροπίας. Τα αποκαλούν "μανταρίνια", αποδίδοντας το υψηλό ποσοστό επιτυχίας του ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης σε αυτού του είδους τα σουτ -και- στην τύχη.

Απέναντι στην Μπιλμπάο , είδαμε για μία ακόμη φορά αυτό το φαινόμενο. Είχε 7/9 τρίποντα κόντρα στους "άνδρες με τα μαύρα", με δύο εξ αυτών των τριπόντων που πέτυχε να είναι... τέτοιου είδους. Αμφότερα επιτεύχθηκαν στο α' μέρος, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι πάλευαν για να μείνουν κοντά στο σκορ. Πως να τα καταφέρουν όμως όταν απέναντί τους είχαν αυτή την περιφέρεια. Ο Σέρχιο Γιουλ (7/9) και ο Τζέισι Κάρολ (7/11) πήραν "φωτιά", είχαν από ένα ημίχρονο και "σκότωσαν" τους αντιπάλους τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Liga Endesa μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που δύο συμπαίκτες είχαν 7+ τρίποντα στον ίδιο αγώνα. Βλέπετε, μέχρι στιγμής είχαμε δει μόνο το αντίθετο ενδεχόμενο: δύο αντίπαλοι να ανταγωνίζονται από τα 6μ75. Η πρώτη συνέβη το 2010-'11, όταν ο Καρλ Ίνγκλις (Μπανταλόνα) και ο Λέο Μαϊνόλντι (Φουενλαμπράδα) προσέφεραν μια τρομερή μονομαχία, με τον πρώτο να έχει 7/11 τρίποντα και τον δεύτερο να "απαντάει" με 7/8 τρίποντα. Η δεύτερη έγινε πριν από δύο χρόνια (2014-'15), σε αγώνα της Λαμποράλ Κούτσα με την Ρεάλ Μαδρίτης, όταν οι Φερνάντο Σαν Εμετέριο (7/10) και Ρούντι Φερνάντεθ (8/11) έβλεπαν το αντίπαλο καλάθι σαν βαρέλι.

Απολαύστε αρχικά τα εφτά τρίποντα του Σέρχιο Γιουλ απέναντι στην Μπιλμπάο, μεταξύ των οποίων και δύο "μανταρίνια", κι εν συνεχεία το κρεσέντο του ίδιου και του Τζέισι Κάρολ:



TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ