EUROLEAGUE

Σπανούλης: "Περήφανος που έχω εμπνεύσει τον Ντόντσιτς"

Σπανούλης: "Περήφανος που έχω εμπνεύσει τον Ντόντσιτς"
EUROLEAGUE

Η EuroLeague ακολούθησε τα... χνάρια του Λούκα Ντόντσιτς από την Λιουμπλιάνα στη Μαδρίτη μέσω του ντοκιμαντέρ "Luka Doncic: The Future Is Now", στο οποίο συμμετέχει και ο Βασίλης Σπανούλης που έβγαλε το καπέλο του στον άσο της Ρεάλ.

Η EuroLeague δημοσίευσε το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ για τον Λούκα Ντόντσιτς "Luka Doncic: The Future Is Now" και ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας από τους πολλούς αστέρες που αποθεώνουν το παιδί θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Σλοβένος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κρύψει πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού αποτελεί το είδωλό του και ο V-Span αναφερόμενος στην περίπτωσή του ανέφερε πως "νιώθω περήφανος που έχω εμπνεύσει έναν παίκτη, όπως είναι ο Λούκα Ντόντσιτς. Μπορεί να πάρει ριμπάουντ, να παίξει άμυνα, να κάνει μπλοκ, να σκοράρει, να ευστοχήσει σε δύσκολα σουτ και να οδηγήσει την ομάδα του. Αυτό είναι κάτι μοναδικό για την ηλικία του. Δεν το συναντάς κάθε μέρα ή κάθε χρόνο αυτό. Κάθε δέκα χρόνια βγαίνουν τέτοιοι παίκτες. Ταβάνι του είναι ο ουρανός. Έχει στο DNΑ του το γονίδιο του ηγέτη. Δεν γίνεσαι ηγέτης. Γεννιέσαι ηγέτης. Είναι δύσκολο να γίνεις ηγέτης. Είναι στο DNA του, να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ και να το ευχαριστιέται".

Ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε κι αυτός ένα πέρασμα από το ντοκιμαντέρ λέγοντας πως ο Λούκα Ντόντσιτς " είναι ένα παιδί που όλοι μιλούν για αυτόν κυρίως με πολύ καλά λόγια. Πρέπει να το διαχειριστεί με την βοήθεια των συγγενών του και των κοντινών του προσώπων. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να το περάσει μόνος του και πιστεύω πως είναι ικανός".

Ο Πάμπλο Λάσο από την πλευρά του παρατήρησε πως " για εμένα ο Σπανούλης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες διαχρονικά στην Ευρώπη. Ο Λούκα μπορεί να γίνει ο καλύτερος. Το εύχομαι, αλλά τώρα έχει αρκετό δρόμο στην καριέρα του, προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε να βελτιωθεί και να έχει μία σπουδαία καριέρα".

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πρόσθεσε πως " του αρέσει πολύ το μπάσκετ. Προσπαθεί να βελτιώνεται. Όλοι οι παίκτες που είναι στη Ρεάλ Μαδρίτης πιστεύω πως τον βοηθούν. Με την βοήθεια των παικτών και των προπονητών του είναι αυτός που είναι τώρα. Όλοι πιστεύουμε πως είναι ένας πάρα πολύ ταλαντούχος παίκτης, αλλά καταλαβαίνει πως αν δεν δουλέψει σκληρά, δεν θα φτάσει εκεί που θέλει".

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επισήμανε πως "αυτό που για μένα είναι απίστευτο είναι πως το παιχνίδι του είναι ολοκληρωμένο και φορές κυριαρχεί και πνευματικά, κάτι που είναι δύσκολο σε αυτή την ηλικία. Ελπίζω να μην σταματήσει και να συνεχίσει να βελτιώνεται. Το μέλλον είναι λαμπρό για τον ίδιο και πρέπει να παραμείνει φιλόδοξος".

Το ντοκιμαντέρ, όμως, στάθηκε και στα πρώτα μπασκετικά βήματα του Λούκα Ντόντσιτς και η μητέρα του, Μίριαμ Πότερμπιν τόνισε πως " ειλικρινά παίζει μπάσκετ όλη του την ζωή, από όταν ήταν ενός έτους και άρχισε να περπατάει, έπαιζε με μία μπάλα... Έκανε μία προπόνηση την ημέρα, αλλά ήθελε να προπονείται περισσότερο. Έλεγε «μαμά, σε παρακαλώ ρώτα τους προπονητές αν μπορώ να προπονηθώ με κάποιο άλλο γκρουπ», αλλά και οι δύο προπονήσεις την ημέρα δεν του ήταν αρκετές".

Ο θείος του Σλοβένου άσου, Νταβίντ Στόνιτς είπε πως "τον θυμάμαι ανέκαθεν με μία μπάλα στα χέρια. Όταν μία βροχερή μέρα τον είδα στο γήπεδο, κατάλαβα πως θα γινόταν επαγγελματίας παίκτης".

Ο καλός φίλος του Λούκα Ντόντσιτς, Βάσια Ντόσεν δήλωσε: " Είμαστε φίλοι από όταν ήμασταν έξι χρονών. Παίζαμε μπάσκετ στο γήπεδο δίπλα από τα σπίτια μας. Όταν ήμουν 13 χρονών, ήμασταν και οι δύο καλοί παίκτες, αλλά έφυγε για τη Μαδρίτη. Εγώ έμεινα, αλλά οι συνεχόμενοι τραυματισμοί μου μού κατέστρεψαν τις πιθανότητες. Είναι δύσκολο για εμένα να μιλώ για τους τραυματισμούς μου. Είναι πολύ στενάχωρο για μένα".

Ο επικεφαλής του αναπτυξιακού προγράμματος της Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Λόιζε Σίσκο είπε: "Η Ολίμπια είναι η πιο διάσημη ομάδα στην Σλόβενία. Η ομάδα μας έχει παίξει και στην EuroLeague για πολλά χρόνια. Είναι μία μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Στην Ολίμπια έχουν παίξει πολλοί διάσημοι παίκτες, όπως ο Μάρκο Μίλιτς, ο Γκόραν Ντράγκιτς, ο Μπένο Ούντριχ και φυσικά και ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν εδώ. Στην πρώτη του προπόνηση με παιδιά που ήταν μεγαλύτερά του κατά τρία χρόνια, έδειξε απίστευτα πράγματα. Γνωρίζαμε πως θα γίνει μεγάλος παίκτης. Όλες τις κινήσεις που δείχνει στη Μαδρίτη, τις είχαμε δει κι εδώ".

Επίσης, στο ντοκιμαντέρ μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ, ο δημοσιογράφος Άντονι Ντάνιελ , ο Αντρές Νοτσιόνι, ο Σάντι Γιούστα, ο Ντίνο Ράντοντσιτς και ο Πάμλο Σανιούδο (από το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ρεάλ).

Photo Creditis: EuroLeague

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ