EUROLEAGUE

Ροντρίγκεθ: "Όλοι με ρωτάνε για τον Ντόντσιτς"

Philadelphia 76ers' Sergio Rodriguez reacts after being fouled during the second half of the team's NBA basketball game against the Charlotte Hornets, Friday, Jan. 13, 2017, in Philadelphia. Philadelphia won 102-93. (AP Photo/Matt Slocum)
Philadelphia 76ers' Sergio Rodriguez reacts after being fouled during the second half of the team's NBA basketball game against the Charlotte Hornets, Friday, Jan. 13, 2017, in Philadelphia. Philadelphia won 102-93. (AP Photo/Matt Slocum) AP

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ επέστρεψε στην Ισπανία για ολιγοήμερες διακοπές και μίλησε στην "AS" για το μέλλον του στο ΝΒΑ, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη... ζήτηση που θα έχουν άμεσα στον "μαγικό κόσμο" οι Σέρχιο Γιουλ και Λούκα Ντόντσιτς.

Η απουσία των Philadelphia Sixers από τα playoffs του ΝΒΑ, έδωσε στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ την ευκαιρία να γυρίσει στην Ισπανία για να κάνει ολιγοήμερες διακοπές. Ο έμπειρος πλεϊμέικερ μίλησε μάλιστα στην " AS " για τη χρονιά που πέρασε στο ΝΒΑ, το μέλλον του αλλά και δύο πρώην συμπαίκτες του: τον Σέρχιο Γιουλ και τον Λούκα Ντόντσιτς.

Εξήγησε πως αρκετοί στον "μαγικό κόσμο" τον ρωτούν για αυτούς τους δύο και τις πιθανότητες να μετακομίσουν άμεσα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ ευχήθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης να επιστρέψει από την Κωνσταντινούπολη με το τρόπαιο της EuroLeague στις αποσκευές της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επαφή που είχε με τους πρώην συμπαίκτες του στη Ρεάλ Μαδρίτης: "Έφτασα στη Μαδρίτη πριν από δύο ημέρες, κι η ομάδα ταξίδευε εκείνη την στιγμή για το παιχνίδι με τη Μανρέσα. Μπόρεσα να μιλήσω με κάποιους, όπως έκανα άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ελπίζω να καταφέρω να τους δω την άλλη εβδομάδα όλους μαζί. Τόσα χρόνια χρόνια εδώ, με τόσες επιτυχίες, οι σχέσεις είναι αυτές που μένουν και γι αυτές που πρέπει να φροντίζεις".

Για το Final Four: "Δεν μίλησα πολύ με τα παιδιά γι αυτό, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα, γιατί συνεχίζει να έχει επιτυχίες και να προοδεύει. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τόσο κόσμο στην ομάδα, τους εύχομαι τα καλύτερα. Εύχομαι να γυρίσουν από την Κωνσταντινούπολη με ένα ακόμη τρόπαιο".

Για το μέλλον του: "Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Δεν θέλω να πω κάτι γι αυτό, γιατί υπάρχουν δύο ακόμη μήνες μπροστά. Δεν ξέρω πως θα κινηθεί η αγορά. Την 1η Ιουλίου αρχίζουν να κινούνται όλα, οπότε τίποτα δεν είναι σίγουρο. Θέλω λοιπόν να είμαι ήρεμος, να διατηρηθώ σε φόρμα και να προπονούμαι όσο το δυνατόν καλύτερα, με σκοπό να παραμείνω σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Στόχος μου είναι να παραμείνω στο ΝΒΑ για πολλά χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο όμως να προδικάσεις το μέλλον και να πεις με σιγουριά τι θα γίνει. Γι αυτό ξαναλέω πως θέλω να μείνω ήρεμος".

Για τον Joel Embiid: "Η προσθήκη του στο ρόστερ ήταν πολύ σημαντική για την ομάδα, γιατί άλλαξε τα δεδομένα και έφερε μπόλικη ενέργεια".

Για το EuroBasket: "Θα ήθελα να δώσω το "παρών". Πάντα λέω ότι θέλω να είμαι μέλος της εθνικής ομάδας μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, να εκπροσωπώ τη χώρα μου σε μεγάλες διοργανώσεις και να διεκδικώ μετάλλια. Ελπίζω πως φέτος θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο".

Για τον Λούκα Ντόντσιτς: "Όλοι ξέρουμε ότι είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Κι αυτό δεν αφορά μόνο σε όσα γίνονται εντός παρκέ, αλλά κι εκτός αυτού. Δεν είναι εύκολο αυτό που κάνει και αυτό που βιώνει, αλλά ανταποκρίνεται εξαιρετικά σε όλα αυτά. Όσον αφορά στο παρκέ, ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος. Πιστεύω ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα συζητιέται πολύ το όνομά του στο ΝΒΑ, εν όψει του Draft".

Για το αν τον έχουν ρωτήσει για τον Λούκα Ντόντσιτς: "Ναι, σε πολλές περιπτώσεις με ρωτάνε για εκείνον. Συνειδητοποιείς πως είναι 17 ετών και πως παίζει στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κάθε φορά που με ρωτάνε, λέω μόνο καλά λόγια".

Για τον Σέρχιο Γιουλ: "Είναι τρομερός, κάνει απίστευτα πράγματα φέτος. Είναι συνεπής και σταθερός στην απόδοσή του. Και γι αυτόν με ρωτάνε συχνά στο ΝΒΑ, αλλά είναι δική του υπόθεση το τι θα κάνει".

AP Photo/Matt Slocum

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ