EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης: Θα ξεκινήσει τη σεζόν με τον Λαπροβίτολα ως βασικό πόιντ γκαρντ

Ρεάλ Μαδρίτης: Θα ξεκινήσει τη σεζόν με τον Λαπροβίτολα ως βασικό πόιντ γκαρντ
FIBA

Σύμφωνα με τη Marca, η Ρεάλ Μαδρίτης θα ξεκινήσει τη σεζόν με τον Νικολάς Λαπροβίτολα στη θέση του βασικού πόιντ γκαρντ, περιμένοντας μέχρι τον Οκτώβριο για να ανοίξει η αγορά του ΝΒΑ.

Η αποχώρηση του Φακούντο Καμπάσο από τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι δεδομένη, με μοναδική εκκρεμότητα έως αυτή την στιγμή να αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο η "Βασίλισσα" θα εισπράξει τα 6.000.000 ευρώ που προβλέπονται ως ρήτρα αποδέσμευσής του για το ΝΒΑ. Ήδη το απόγευμα της Παρασκευής 7 Αυγούστου, ένας εκ των πλέον έγκυρων δημοσιογράφων του ΝΒΑ εξήγησε πως στα σχέδια του 29χρονου είναι να... χαρίσει το ποσό του 1.200.000 ευρώ που έχει λαμβάνειν ως μισθό μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε κι ανοίγει η αγορά στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Πέραν αυτού, σημειώνεται η αδιαλλαξία της "Βασίλισσας" να ρίξει τις απαιτήσεις της για το buy out, έστω κι αν αυτό σημαίνει πως θα χάσει οριστικά τα δικαιώματά του για την Ευρώπη. Με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται για μελλοντική επιστροφή του Φακούντο Καμπάσο στην Ευρώπη.

Παρεμπιπτόντως, η Marca ανέλυσε το Σάββατο 8 Αυγούστου την κατάσταση που επικρατεί στα ενδότερα του ισπανικού συλλόγου, από την στιγμή που η αγορά είναι στεγνή κι ο Χοσεάν Κερεχέτα δεν πέφτει κάτω από τα 2.000.000 ευρώ που προβλέπονται ως ρήτρα αποδέσμευσης του Λούκα Βιλντόσα. Γι αυτό, τονίζεται πως ο Πάμπλο Λάσο έχει αποφασίσει να μην βιαστεί για να βρει τον παίκτη που θα κληθεί να "μπει στα παπούτσια" του Φακούντο Καμπάσο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε κι η σεζόν σε Liga Endesa και EuroLeague θα έχει ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος τεχνικός προορίζει να δώσει -για αρχή- αυξημένες αρμοδιότητες στον Νικολάς Λαπροβίτολα, με τον Σέρχιο Γιουλ και τον Κάρλος Αλοθέν να αποτελούν τις άλλες δύο λύσεις για το "1". Η ολική ανατροπή που υπήρξε στο θέμα του Αργεντινού τον κράτησε στο WiZink Center, κι όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε στην πατρίδα του, η συνομιλία που είχε με τον Πάμπλο Λάσο έπαιξε καταλυτικό ρόλο προκειμένου να αλλάξουν τα δεδομένα και να μην ασχοληθεί άλλο με την πρόταση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Κάπως έτσι, ο παίκτης που μέχρι πριν από ένα μήνα δεν υπολογιζόταν από τον Πάμπλο Λάσο με την αιτιολογία πως δεν... ταιριάζει με τη φιλοσοφία του, όχι μόνο έμεινε στην ισπανική πρωτεύουσα, αλλά θα ξεκινήσει κιόλας τη νέα σεζόν ως ο βασικός άσος.

Ως εκ τού του, αν δεν προκύψει κάποια νέα κατάσταση ( εκκρεμεί η απόκτηση ενός ακόμη σέντερ), η Ρεάλ Μαδρίτης θα ξεκινήσει την προετοιμασία και θα μπει στα πρώτα παιχνίδια της νέας αγωνιστικής περιόδου με το ρόστερ της να έχει την εξής εικόνα:

PG: Νικολάς Λαπροβίτολα, Σέρχιο Γιούλ, Κάρλος Αλοθέν.

SG:Τζέι Σι Κάρολ, Ρούντι Φερνάντεθ, Φαμπιάν Κοζέρ.

SF: Τζέφρι Τέιλορ, Αλμπέρτο Αμπάλντε, Γκαμπριέλ Ντεκ.

PF: Άντονι Ράντολφ, Τρέι Τόμπκινς, Φελίπε Ρέγιες.

C: Γουόλτερ Ταβάρες, Ουσμάν Γκαρούμπα.

Photo Credits: FIBA

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ