EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης: Σκληρό πόκερ με Νικολάς Λαπροβίτολα

Ρεάλ Μαδρίτης: Σκληρό πόκερ με Νικολάς Λαπροβίτολα
FIBA

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξανακάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Νικολάς Λαπροβίτολα, δίχως να υπάρχει όμως ουσιαστική εξέλιξη. Σκληρό πόκερ ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Νικολάς Λαπροβίτολα ξανακάθισαν στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και τρεις ημέρες, από την στιγμή που η "Βασίλισσα" ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την αγορά του Αλμπέρτο Αμπάλντε ( έγινε η πιο ακριβή αγορά του Πάμπλο Λάσο). Δίχως όμως να έχει προκύψει ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα της λύσης του συμβολαίου του 29χρονου γκαρντ, ο οποίος είναι "δεμένος" για ακόμη ένα χρόνο βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη το περσινό καλοκαίρι.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Πάμπλο Λάσο δεν τον υπολογίζει, αφού στον ένα χρόνο που βρέθηκε στο WiZink Center είχε περιορισμένο ρόλο στο rotation. Κάτι που έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο στη διάρκεια της τελικής φάσης της Liga Endesa, εκεί όπου έπαιξε μόνο στα τρία από τα πέντε παιχνίδι της "Βασίλισσας" (10'15'' με την Γκραν Κανάρια, 6'01'' με την Μπούργος και 7'20'' με την Ανδόρα). Πλην όμως, έως τώρα η ισπανική ομάδα δεν δείχνει διατεθειμένη να... παραδώσει τα όπλα και να ικανοποιήσει το αίτημά του για "διαζύγιο" και αποζημίωση, με ένα ποσό που θα ξεπερνάει τις 100.000€.

Η τακτική που ακολουθεί μέχρι στιγμής η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτή της υπομονής, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να την ενοχλεί τόσο να "τραβήξει" η συγκεκριμένη ιστορία για μερικές ακόμη μέρες. Ναι μεν θα ήθελε να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του παίκτη ( 1.200.000€ μεικτά για την επόμενη σεζόν), ειδικά από την στιγμή που υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος για εκείνον (βλ. Παναθηναϊκός), πλην όμως δεν δείχνει να βιάζεται για να τελειώσει το συγκεκριμένο θέμα.

Παρότι η πλευρά του Νικολάς Λαπροβίτολα ασκεί πιέσεις στη διοίκηση των "μερένγκες" για να προκύψει λύση στο ζήτημα και να μην βρεθεί κι ο ίδιος ο παίκτης ξεκρέμαστος (αυτή την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλες ομάδες στο προσκήνιο που να μπορούν να τον καλύψουν τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά), η διαπραγμάτευση που γίνεται έως τώρα θυμίζει μια παρτίδα (σκληρού) πόκερ, όπου η κάθε μία από τις δύο πλευρές θέλει να περάσει το δικό της.

Κάτι που φυσικά δεν ευνοεί το τριφύλλι, που -από την πλευρά του- θέλει να τελειώνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να μην βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο σε ό,τι έχει να κάνει με την εύρεση του βασικού πόιντ γκαρντ της επόμενης σεζόν.

Όσο περνούν οι μέρες άλλωστε, τόσο πιο λίγες (θα) είναι οι ποιοτικές λύσεις στην αγορά, για παίκτες που είναι ικανοί να ανταποκριθούν στο επίπεδο της EuroLeague και να επωμιστούν το βάρος του βασικού "άσου" του τριφυλλιού. Ήδη, μία από τις εναλλακτικές χάθηκε (σ.σ.: ο Τάιλερ Ένις θα συνεχίσει στην Τουρκ Τέλεκομ), δείγμα της κατάστασης που επικρατεί, της ταχύτητας με την οποία κινείται η αγορά, αλλά και των στενών χρονικών ορίων που υπάρχουν για το τριφύλλι.

Στην Ισπανία χρησιμοποιούν τη λέξη "culebrón" για να περιγράψουν μια ιστορία που τραβάει πάρα πολύ σε διάρκεια και θυμίζει... σαπουνόπερα. Τέτοια μορφή έχει πάρει προς ώρας κι η αποδέσμευση του Νικολάς Λαπροβίτολα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και η ενδεχόμενη μετακίνηση στον Παναθηναϊκό. Μόνο που στο τριφύλλι δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται πως το σκληρό πόκερ ανάμεσα στον παίκτη και τον ισπανικό σύλλογο θα συνεχιστεί σε βαθμό που αμφότερες οι πλευρές θα παραμένουν απολύτως σταθερές στα "θέλω" τους.

Για να μην υποχρεωθεί το τριφύλλι να εγκαταλείψει οριστικά την περίπτωσή του και κοιτάξει προς άλλες κατευθύνσεις, θα πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις ή κάποιος να βάλει νερό στο κρασί του. Κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη...

Photo Credits: FIBA

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ