EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης: "Σειρήνες" από το ΝΒΑ για Ντεκ

Madrid's Gabriel Deck watches his teammates during the Euroleague Final Four semifinal basketball match between CSKA Moscow and Real Madrid at the Fernando Buesa Arena in Vitoria, Spain, Friday, May 17, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Madrid's Gabriel Deck watches his teammates during the Euroleague Final Four semifinal basketball match between CSKA Moscow and Real Madrid at the Fernando Buesa Arena in Vitoria, Spain, Friday, May 17, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Ο Γκάμπριελ Ντεκ έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον δύο ομάδων από το ΝΒΑ, με τον ίδιο πάντως να μην σκέφτεται ακόμη την αποχώρηση από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η περίπτωση του Γκάμπριελ Ντεκ αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στη Ρεάλ Μαδρίτης επί των ημερών του Πάμπλο Λάσο. Η "Βασίλισσα" τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2018 από τη Σαν Λορέντσο, σε μια μεταγραφική κίνηση που πέρασε στα... ψιλά. Πλέον όμως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της και εκ των βασικών στελεχών της.

Το τετραετές συμβόλαιο που υπέγραψε συνεπάγεται πως βρίσκεται στα μισά της αποστολής του, πλην όμως οι Σειρήνες του ΝΒΑ έχουν ήδη αρχίσει να ηχούν στα αυτιά του. Από τη μία η σημαντική παρουσία του στο rotation του Πάμπλο Λάσο φέτος, από την άλλη οι σπουδαίες εμφανίσεις που έκανε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, τον έχουν βάλει -για τα καλά- στη shortlist δύο ομάδων από το ΝΒΑ, σύμφωνα με τη Marca.

Ο 25χρονος φόργουορντ των 13.9 πόντων και των 3.1 ριμπάουντ ανά αγώνα στην Κίνα έφτασε στο σημείο να εντυπωσιάσει μέχρι και τον Κόμπι Μπράιαντ, όπως αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες ο Μανού Τζινόμπιλι, και πλέον μοιάζει να είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα κάνει το άλμα για το ΝΒΑ. Προς το παρόν πάντως, προτεραιότητά του αποτελεί η Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία αναμένεται να έχει ακόμη σημαντικότερο ρόλο την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σε αυτό θα βοηθήσει κι η απόκτηση ισπανικής αθλητικής υπηκοότητας, αφού έτσι προβλέπει ο νόμος από την στιγμή που προέρχεται από χώρα της Λατινικής Αμερικής και έχει κλείσει μια διετία στη χώρα.

AP Photo/Alvaro Barrientos

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ